Upala jajovoda i jajnika (ADNEKSITIS) – siptomi, lečenje

419

Hronična adneksitisa. Ova dijagnoza se postavlja svakodnevno veliki broj žena, bez obzira na njihov uzrast. I često je žene koje su krivi za ovu bolest. Adneksitisa – predstavlja zapaljenski proces genitalije. Adneksitisa može teći iu akutni i hroničnog oblika. Koliko izražena je bolest kod žena, u zavisnosti od toga koliko je velik prostor okupirana inflamatorni proces nego što je izazvana pojave upale, opšteg zdravstvenog stanja, naročito na funkcionisanje imunog sistema.

Znaci adneksita

Tipično, iskusan lekar – ginekolog dijagnoza bolesti nije teško. Postoji veliki broj simptoma i pritužbi žena, na osnovu kojih je moguće da se sumnja u adneksitisa prisutnosti. Pored toga, bolesne žene žale na simptome kao što su:

  • Telo hipertermija

U ove bolesti mogu fervescence, često veoma značajnih cifara. I još gore inflamatorni proces – što je viša temperatura tela. Kod hroničnog povećanja adneksitisa telesne temperature ne može biti potpuno.

  • Malaksalost, slično prehlade

Žena može žaliti na groznice, glavobolje, osećajem velike slabosti, mučnine, javlja u značajnom trovanja.

  • Bol

Žena može žaliti na bol različitog intenziteta. Bol je lokalizovan u donjem delu abdomena i može dobiti u lumbalnom kičme ili čak kukova.

  • Vaginalni sekret

Osim bola, adneksitisa kada žene imaju tendenciju da se pojavi konkretan vaginalni sekret. To pražnjenje može biti ozbiljan, sluzi ili gnoj, izaziva iritaciju i svrab u predelu genitalija.

Hronični oblik adneksita

Često je oštar Andechs bez odgovarajućeg tretmana uliva hroničnog oblika. Povremeno adneksitis pogoršala, a žene osećaju mnogo gore – postoji slabost, povećanje intenziteta bola i broj selekcija.

Otprilike polovina svih žena sa hroničnom adneksitis, postoje komplikacije kao što su poremećaj reproduktivnog sistema, nedostatak seksualne želje. Pored toga, veoma često kod ovih pacijenata nalazi povredu normalnog funkcionisanja digestivnog sistema, naročito, bakterije overgrovth. I sa mokraćnog sistema su moguće komplikacije kao što su cistitis, pielonefritis, bakteriurije.

Bol u hroničnoj adneksitisa su dosadni sistematski. Napor, obljuba, menstruacija, posle hipotermija ili stresne intenziteta bola može značajno povećati. Pored toga, hronični adneksitisa praktično u svim slučajevima dovodi do značajnih poremećaja menstrualnog ciklusa – menstrualni ciklus ili su suviše bogata ili retka, ali produžena.

Također hronični adneksitisa može dovesti do priraslica u jajovodima, pri čemu cevi opstrukcija razvija i kao rezultat, postoji sekundarna neplodnost.

Uzroci bolesti

Najčešće, uzročnici hroničnog adneksitis su gonococci, streptokoke, stafilokoke i E. coli. Po pravilu, ovi patogeni se aktiviraju u slučaju da žena spuštena imunitet. To jest, ovi agensi mogu biti dugo u telu žene, ne manifestuje. Ali vredi delo poremete imuni sistem, kao što je razvijanje hroničnog adneksitisa.

Pored toga, postoji veliki broj jedinstvene „okidač“: sek tokom menstruacije, hipotermije, teške umor ili stres, bolesti gastro – intestinalni trakt endometrioze. Pored toga, razvoj bolesti može izazvati porođaj, abortus ili bilo koji drugi manipulaciju šupljinu materice: dijagnostički kiretažu, materica i jajovoda studiju.

Ući patogena jajovod bolesti može na više načina:

  • Uzlaznom putanjom. Patogen ulazi prvi u vagine, a zatim u cervikalnog kanala. I odatle dobija u materici, jajovoda i jajnika.

  • Opadajući trend. Pathogen ulazi u crevima peritoneuma.

  • Limphogenous način. Pathogen ulazi u matericu i cevi sa protokom limfe.

  • Hematogena način. Prodor agensa kroz krvi nastaje.

Dijagnoza bolesti

Za dijagnozu hroničnog Andeks doktor žena pitati detaljno o ​​karakteristikama bolesti, i da će održati niz neophodnih istraživanja. Ovi testovi obuhvataju: dvoručni ginekološki pregled, ginekološki mrlju na floru, ultrazvuk i mikrobiološka ispitivanja i prouci sadrzaj jajovoda.

U cilju identifikacije izvora gnojnih formacija i istražili jajovode, neophodno je da se izvrši laparoskopija. Potrebno je ne samo za dijagnozu, ali i za naknadno lečenje akutnih i kod hronicnih adneksitisa. I za određivanje prolaznosti jajovoda i stepen ozbiljnosti inflamacije lekara može odlučiti da sprovede rendgenski pregled materice i jajovoda. Laboratorijska ispitivanja ispitivanja krvi za određivanje nivoa belih krvnih zrnaca, što ukazuje na prisustvo zapaljenja ženskog tela. Na osnovu sveobuhvatne doktora podataka dijagnostikuje bolest i postavlja neophodnu terapiju.

Adneksitisa tretman

U tom slučaju, ako žena osetio oštar bol u donjem stomaku, morate odmah potražiti lekarsku pomoć. U svakom slučaju pre pregleda lekar je neprihvatljivo da bilo šta god lekove protiv bolova, jer može ometati kasnije dijagnozu bolesti.

U slučaju da ima oštar oblik Andechs tok, žena mora da bude hospitalizovan u odeljenju ginekologije. Ona pokazuje potpuni odmor – i fizički i psihički. Lekar će ispitati ženu i propisuje neophodnu terapiju: analgetik, antiinflamatorne lekove i antibiotike.

Nakon će biti uklonjena simptome akutnog adneksitis, žena će morati proći fizikalnu terapiju: elektroforeze sa cinka, magnezijuma, kalijuma, na donjem stomaku, kao i masaže vibracije i ultrazvuka. Ove mere pomažu da se smanji bol, oticanje oslobađa tkiva. Osim toga, oni uglavnom doprinose resorpciju priraslice u jajovodima. Ovaj isti tretman je neophodno u slučaju hronični adneksitisa.

Zapamtite da tvoje zdravlje treba tretirati veoma ozbiljno. Na kraju krajeva, ponekad i najmanja neprijatnost može da dovede do ozbiljnih problema, koji će morati da eliminiše značajnu količinu truda, vremena i ponekad novca, jer ako imate hronično adneksitis, tretman će biti dug i bolan.

Izvor: sr.ladyjournal.eu

PODELI