NaslovnaBiljeLekovito biljeTibetanska gljiva - Prirodni lek protiv kamena u žuči, bolesti srca i...

Tibetanska gljiva – Prirodni lek protiv kamena u žuči, bolesti srca i krvnih sudova, krvnog pritiska, upalnih procesa, raka … (RECEPT)

Nakon puno ispitivanja, pogotovo u Nemačkoj, ustanovljeno je da ima izuzetna lekovita svojstva i da je odlično sredstvo za prevenciju u očuvanje zdravlja kao i za lečenje mnogih bolesti.

Tibetansku gljivu je moguće kupiti i kod nas u bolje snabdevenim prodavnicama makrobiotičke i zdrave hrane.

 Ova gljiva upotrebljava se kao prirodni lek protiv povišenog holesterola u krvi, kamena u žuči, za sve bolesti srca i krvnih sudova, za regulaciju krvog pritiska, umiruje upalne procese u organizmu, protiv raka – tako što zaustavlja dalji razvoj metastaza, povoljno deluje na rad bubrega i mokraćnih kanala.
Osim toga važno je reći kako je potvrđeno da tibetanska gljiva u sebi sadrži sve vitamine neophodne za pravilan rad ljudskog organizma, tako da sprečava starenje, otklanja umor a usput je i dobro prirodno sredstvo za potenciju kako kod muškaraca tako i kod žena.

Lek se pravi tako što pranu gljivu treba preliti sa 1/4 nekuvanog mleka. Ostaviti u staklenoj posudi da odstoji 24 sata pa mleko procediti obavezno kroz plastičnu cediljku (nikada ne koristiti metalnu cediljku ili kašiku). Ovako proceđeno mleko je gotov napitak.
Gljivu i posudu zatim dobro oprati čistom vodom i ponovo preliti mlekom. Čuvati je prekrivenu na sobnoj temperaturi, nikako na hladnom mestu.
U toku pauze od 10 dana gljivu je potrebno redovno tretirati na isti način kao i za vreme upotrebe napitka, znači redovno je ispirati i prelivari mlekom jer bi u suprotnim izgubila lekovita svojstva ili čak i uginula.
Tibetanska gljiva duplo naraste za 17 dana i tada se može prepoloviti i pokloniti onome kome je potrebna.
Pije se isključivo uveče, pre spavanja tokom 20 dana. Nakon toga praviti pauzu od 10 dana. Da bi efekat lečenja bio vidljiv postupak je potrebno ponoviti bar tri puta. Za teže oblike oboljenja postupak ponavljati do potpunog izlečenja.
Ovu lekovitu gljivu u Poljsku je 1997. godine doneo profesor Sokolovski iz Indije posto su ga tamo monasi njome lecili od raka jetre.

Izvor:zemlja.rs

 

 

 

Poslednji tekstovi