NaslovnaLekariSaveti lekaraOni koji pate od bolova u leđima ili osteoporoze ovo moraju da...

Oni koji pate od bolova u leđima ili osteoporoze ovo moraju da znaju – Bol se pravilno može ukloniti jedino ovako!

Lekari kinske tradicionalne medicine tvrde da osobe koje pate od bolova u leđima ili osteoporoze ne smeju da trpe bol. Rešenje nije ni gutanje tableta protiv bolova.

Cilj je da se rešite bola, kako telo ne bi trpelo. Bol se pravilno može ukloniti jedino vežbama:

Istezanje kičme

Podvijete stopala ispod zadnjice. Sednete pravo i izvijete se napred. Ova vežba će istegnuti svaki pršljen posebno i osloboditi vas bola, kako u donjem delu kičme, tako i u gornjem. Redovnim vežbanjem, možete sasvim ukloniti bol u kičmi.

Vežbanje uz zid

Ova vežba ublažava glavobolju, napetost u ramenima i vratu. Preporučuje se onima koji pate od vrtoglavice.

Lezite na leđa, a noge stavite uz zid. Ruke držite na stomaku. Zatvorite oči, ravnomerno dišite i pokušajte da odbacite sve nepotrebne misli. Pet minuta u ovom položaju ublažava napetost mišića leđa i vrata, a glavobolja nestaje bez traga.

Poza psa

Stanite četvoronoške, neka vam kičma bude paralelna sa podom. Prvo udahnite i glavu izvucite na gore, a stomak “spustite”. Zatim izdahnite dok glavu pomerate na dole, a stomak uvlačite. Ponovite ovo 10 puta.

Istezanje i uvijanje

Ova vežba pomaže ako imate bolove u stomaku i probavne smetnje. Sedite na pod, a noge ispravite. Levu nogu savijte preko desne, pa se istegnite u levo. Oslanjajući se na ruku. To uradite i na desnu stranu. Ostanite u pozi oko 30 sekundi.

Leptir poza

Smanjuje bol u kukovima, ublažava napetost u nogama i kolenima.

Sednite na pod, ispravite leđa. Spojite noge u stopalima pa ih privucite sebi. Izdržite u ovom položaju oko 2 minute.

Upamtite da smo blagosloveni telom koje se lako oporavlja i koje zahvalno reaguje na svaku vežbu. Stoga, pre nego popijete lek protiv bolova, probajte sa nekom od ovih vežbi.

Izvor: stil.kurir.rs

Poslednji tekstovi