NaslovnaKozmetikaŠta je aktivni kiseonik i kako deluje na: Bubuljice, akne, mitisere, ožiljke,...

Šta je aktivni kiseonik i kako deluje na: Bubuljice, akne, mitisere, ožiljke, upale…

Svi već dobro znamo da je je kiseonik neophodan za opstanak živih bića. Unosimo ga disanjem, nešto malo i putem hrane, pa ipak, te količine često nisu dovoljne za sve metaboličke procese u ljudskom organizmu zbog čega za posledicu imamo ubrzano starenje.

Zbog toga poslednjih godina sve više ljudi u svrhu nege koristi aktivni kiseonik, jer osim što dezinfikuje, potpomaže pravilno funkcionisanje ćelija kože.

Šta je aktivni kiseonik i kako deluje na kožu

Aktivni kiseonik je preparat koji sve se češće koristimo kao sredstvo za čišćenje kože lica. On se efikasno bori protiv gram pozitivnih i gram negativnih bakterija, pomaže u zaceljenju rana i posekotina, a kako su bakterije i mikroorganizmi glavni uzročnici upala i infekcija na koži, njihovim uklanjanjem se mogu prevenirati neprijatne pojave na licu poput bubuljica, akni, mitisera, ožiljaka, upala…

Osim što se koristi kao dezinfekciono sredstvo, njegov efekat je vidljiv i kada je reč o podmlađivanju.. Tretmani aktivnim kiseonikom su vrlo efikasni, jer osim što eliminišu štetne bakterije i mirkoorganizme, odstranjuju i sloj mrtvih ćelija, pa koža može bolje da „diše“ i adekvatno se regeneriše.

Zašto je aktivni kiseonik dobar za lice?

Aktivni kiseonik je sve popularniji jer licu pruža momentalno osveženje i deluje poput brzinskog pilinga. Tečnost se lako nanosi (obično raspršuje u vidu spreja) na kožu i vrlo efikasno uklanja sve vrste bakterija što je jedan od preduslova za lep i ujednačen ten.

Mnogi tvrde da im aktivni kiseonik pomaže u održavanju ujednačenog tena, da izgledaju zdravije i odmornije, bez tamnih podočnjaka. Osim toga, aktivni kiseonik efikasno uklanja višak masnoće sa lica, nečistoće, mikrobe, pa je posebno dobar saveznik u letnjim mesecima.

Pored preparata koji sadrže kiseonik, postoje i tretmani za čišćenje lica sa ovim sastojkom, a koji se sprovode se pod nadzorom stručnjaka. Aktivni kiseonik se specijalnim alatom pod pritiskom insertuje u dublje slojeve kože i tako dubinski otklanja nečistoće. Ovaj tretman osvežava i zateže kožu uklanjajući slojeve smoga, duvanskog dima i sl.

Aktivni kiseonik seboreični dermatitis

. Opšte je poznato da je najčešći uzrok pojave peruti i seboreičnog dermatitisa, bakterijska, odnosno gljivična infekcija. Aktivni kiseonik uspešno dezinfikuje i kožu glave i samim tim stabilizuje seboreične regije, smanjuje iritaciju iregeneriše vlasište. Čista koža glave pojačava cirkulaciju i sammim tim utiče na rast i zdravlje kose.

Aktivni kiseonik za bubuljice

. Kao što ste već mogli da zaključite aktivni kiseonik ima višestruku primenu pa tako deluje i na uzročnike akni koje se smatraju jednim od najozbiljnijih problema sa kožom lica i zahtevaju veliko strpljenje u lečenju.

Ukoliko imate manji problem sa aknama, a pri tom spadate u normalan ili kombinovani tip kože, ovaj preparat vam može biti od koristi.

Aktivni kiseonik za mitisere

. Aktivni kiseonik se često koristi u kozmetičkim proizvodima i tretmanima za borbu protiv mitisera. On pomaže pri čišćenju pora, tako što ubija bakterije i poboljšava cirkulaciju krvi, pa samim tim doprinosi smanjenju pojave mitisera na vašem licu.

Kako se upotrebljava aktivni kiseonik

.Aktivni kiseonik se uvek nanosi na prethodno očišćenu kožu. Ukoliko imate preparat u spreju, jednostavno naprskajte lice aktivnim kiseonikom i ostavite ga da deluje oko petnaestak minuta dok se potpuno ne osuši na koži. Da biste videli rezultate preparat optimalno koristite dva puta dnevno, ujutru i uveče.

Aktivni kiseonik možete koristiti kada je na koži prisutna upala ili imate otvorenu ranu od bubuljice, jer će potpomoći brže zarastanje i sprečiti pojavu ožiljaka.

Na kraju, kao i kod svakog medicinskog sredstva, ne zaboravite na mere opreza, pa se pre upotrebe aktivnog kiseonika sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Izvor: prva.rs

Poslednji tekstovi