Pahira – biljka koja donosi novac, zdravlje i sreću u dom!

3085

Kako kaže feng šui, drevna filozofija uređenja doma, sve što nam treba da oplemenimo svoj prostor nalazi se u prirodi. A da bismo u kuću privukli sve dobro što nam nedostaje, potrebno je da se držimo nekih pravila. Tako je za privlačenje sreće i novca dovoljna jedna jedina biljka – pahira. Ona je poreklom iz Srednje i Južne Amerike, a zovu je drvo novca.

Prema predanju jedan stari siromašni farmer koji je celog života naporno radio na livadi je našao jednu neobičnu biljku. Pomislio je kako je Bog sigurno čuo njegove molitve i dao mu priliku da se obogati. Odneo je biljku kući, posmatrao je i ispitivao. Pošto je utvrdio da je otporna i da zahteva malo nege, počeo je da je gaji. Veoma brzo je potražnja za njom porasla i on se obogatio. Biljku je nazvao drvo novca.

Prema feng šuiju, pahira donosi zdravlje, sreću, napredak i novac u dom zbog svojih pet velikih listova koji simbolišu pet feng šui elemenata: metal, drvo, vodu, vatru i zemlju. Zato se i smatra da može da zameni i aktivira elemente koji nedostaju u domu.

Priča kaže i da ako u isprepleteno stablo pahire stavite kovanicu, da će donositi novac, a ako na nju vežete crvene i zlatne tračice, donosiće sreću u dom.

Izvor: zena.blic.rs

PODELI