8 saveta kako da nađete onog pravog

706

Da li se nekad pitate zašto neke devojke imaju toliko sreće u ljubavi? Neke upoznaju gospodina pravog na internetu, nekima se stara ljubav pojavi ni od kuda sa sve vereničkim prstenom, a neke se slučajno sudare sa slatkim momkom na ulici. Istina je da je potrebno više od puke sreće da bismo našli osobu za nas. Zato, ne prepuštajte vaš ljubavni život slučaju. Pogledajte ovih 8 saveta kako da poboljšate svoj ljubavni život i da “slučajnosti” idu u vašu korist.

Promenite mesto gde šetate psa, možda vas baš tu čeka onaj pravi.

1) PROMENITE PRISTUP

Da li ste zarobljeni u rutini i radite isto iznova i iznova? Onda, promenite pristup. Promenite smer. Izađite iz dobrog, starog, poznatog puta. Ako džogirate, promenite mesto na kom ćete to raditi. Ako šetate psa, promenite park. Ako letujete uvek na istom mestu, promenite destinaciju. Nikad se ne zna gde ćete upoznati novog muškarca. Zabavite se i promenite rutinu, možda će vam baš to doneti sreću.

2) OSEĆAJTE SE KAO POBEDNIK

Nikad ne gubite veru u ljubav i u to da će se jednog dana pojaviti prava osoba za vas. Uvek se osećajte kao pobednik u igri ljubavi i vremenom ćete zaista dobiti ono što želite.

– Uvek sam bila sigurna da ću naći onog pravog. Čak i kad sam ostarila i kad me je porodica stalno “bockala” da ću ostati usedelica, znala sam duboko u svom srcu da će se to desiti kada dođe pravi trenutak. I onda sam upoznala mog čoveka. Venčali smo se na Havajima i dobili smo divnu ćerku. Ali, nekoliko godina kasnije smo se razveli i, kad sam ponovo bila slobodna, bila sam sigurna da ću naći nekog još boljeg. I jesam. Sada sam verena za najboljeg i najdarežljivijeg muškarca kog sam ikada upoznala. Stoga, kakav god vam je ljubavni status, uvek verujte u sebe i u ljubav – rekla je jedna ispitanica.

3) POVEĆAJTE SVOJE ŠANSE

Umesto da se učaurite u svom stanu, proveravate sajt za upoznavanje 10 puta dnevno, postavljate slike slatkih maca na Fejsbuku ili da pokušavate da prođete onaj težak nivo u igrici “Kendi kraš”, odmaknite se od kompjutera. Odmorite od društvenih mreža i postanite društveni, ali uživot. Ako se nekome svidite uživo, to je mnogo bolje nego da čekate da vas “lajkuje” na Fejsbuku.

Zato, ako vas prijatelji ili kolege sa posla zovu na piće, idite sa njima. Ili, pozovite drugaricu da vam se pridruži u teretani. Možete i da napravite večeru i da pozovete prijatelje koji bi poveli svoje slobodne prijatelje.

– Upoznala sam svog verenika preko svog najboljeg druga. Njih dvojica su se poznavali 10 godina, a mi se, nekim čudom, nikad nismo upoznali. Jednom smo bili na istoj žurki, ali on je bio u vezi, a ja sam prolazila kroz raskid, tako da nikada nismo ostvarili neku povezanost. Nekoliko godina kasnije, sreli smo se na nekom događaju i ostalo je istorija. Zato, neka vam uđe u naviku da se upoznajete sa novim ljudima, bilo gde. Možda ćete upoznati nekog ko je zapravo uvek bio u vašoj blizini, a vi ga nikada niste primećivali – rekla je jedna učesnica u ispitivanju.

Zračite samopouzdanjem i privućićete u svoj život ono što želite.

4) IMAJTE SAMOPOUZDANJE

Kada ušetate u sobu punu ljudi i ako se osećate dobro i samopouzdano, onda ćete i biti primećeni. Niko drugi nije odgovoran za vašu sreću do vas samih. Budite jedinstveni i ponosni na to što jeste. Razmislite na koje ste sve načine fenomenalni i istaknite sve svoje vrline. Žena koja živi ispunjen, strastven život u kom joj i ne treba partner, zapravo uvek privuče nekog novog.

5) NE PREPUŠTAJTE SVE SLUČAJU

Budite uvek spremni za pravu osobu. Kako? Raščistite sa svojim ograničenjima. To su svi oni zahtevi i očekivanja koja imate od veze, na primer, da mora da vas poštuje, da podržava vaše ciljeve ili da želi da ima decu.

Nemojte biti previše zaslepljeni načinom odevanja, smislom za humor ili iskricama između vas dvoje. U potencijalnom parteru vidite ono što on zapravo jeste, a ne ono što vi želite da bude. U suprotnom, previše ćete se fokusirati na pogrešnog i propustićete gospodina pravog, koji je možda baš pored vas.

– Izlazila sam sa tipičnim “lošim momkom” koji se uopšte nije uklapao u ono što sam očekivala od muškarca, a uz to uopšte nije bio zainteresovan za dugu vezu. Da, bio je seksi, pametan i odličan kuvar, pa sam zato bila skroz zaljubljena. Zaluđivala sam se misleći da će se promeniti ako ostanemo dugo zajedno. Na jednoj zabavi, upoznala sam slatkog plavog momka koji me je zainteresovao, ali sam bila toliko vezana za ovog prvog, da nisam primetila koliko je plavi momak zapravo dobar. Srećom, raskinuli smo, i bila sam slobodna da počnem da se viđam sa drugim, mnogo boljim momkom – rekla je jedna ispitanica.

Dajte šansu nekom novom i nemojte ga odmah otpisati zbog trivijalnih stvari.

6) RIZIKUJTE

Čak iako niste sigurni, pružite priliku svemu pre nego što odbijete. Nemojte da se zaglavite razmišljajući da li bi trebalo da odete na taj sastanak na slepo, na kafu sa nekim ko nije vaš tip, ili da rizikujte sa sajtom za upoznavanje. Ko ne reskira, ne profitira, zar ne?

Takođe, kada upoznate nekog novog, dajte mu šansu. Nemojte odmah da ga otpišete zbog trivijalnih stvari. Upoznajte ga pre nego što odlučite da se oprostite od njega. Bićete iznenađeni koliko je divan i kako je vama divno kada ste sa njim.

Zato, izađite iz vaše sigurne zone ovog meseca. Zgrabite svaku priliku. Prihvatite izazove i poboljšajte svoju sreću. Možda ćete baš “ubosti” džekpot.

7) BUDITE POZITIVNI

Izašli ste na sastanak (ili na nekoliko) i ispostavilo se da je on užasno dosadan, nepristojan ili prost. Bilo, kako bilo, svaki loš sastank bi trebalo da gleda kao na korak bliže osobi sa kojom bi zaista trebalo da budete. Skupljajte iskustva i idite dalje. Ne patite za tim što ste imali loš sastanak. Prava osoba će se kao takva odmah i pokazati. Dobro će se ophoditi prema vama, a instinkti će vam reći da li je onaj pravi.

8) OPUSTITE SE

Možda će vam biti čudno, ali opuštenost je najvažnija kada tražite ljubav. Razmislite, koliko puta ste tražili nekoga fenomenalnog i on se nije pojavio. Ako odustanete i opustite se, otvarate prostora za neko novog i boljeg da uđe u vaš život.

Zato prestanite da tražite ljubav i počnite da radite ono što volite i ljubav će vas pronaći. Verujte u sebe i cenite sebe. I uvek imajte na umu da je prava osoba tamo negde i čeka na vas.                                                                                                                          Izvor: zena.blic.rs

PODELI