NaslovnaNekategorizovanoZlatan Ibrahimović: Ljude ne bi trebalo da teraju da se vakcinišu da...

Zlatan Ibrahimović: Ljude ne bi trebalo da teraju da se vakcinišu da bi mogli da obavljaju svoj posao!

Danima posle deportacije Novaka Đokovića iz Melburna, ne prestaju da pristižu reakcije na ovu temu.

Od momenta kada je Novaku prvi put ukinuta viza u Australiji pa do dan danas, svoje mišljenje o ovom nemilom događaju izneli su mnogi sportisti, ali i javne ličnosti iz drugih branši.

Većina njih je stala na stranu najboljeg tenisera sveta, koji je političkim putem onemogućen da brani titulu na Austalijan openu, poslednji u nizu komentara stigao je od Zlatana Ibrahimovića.

Švedski fudbaler i as Milana veliki je prijatelj Novaka Đokovića, a u izjavi za francuski “Journal du Dimanche” izrazio je svoje mišljenje o skandalu u Australiji iako to nije bilo konkretno pitanje novinara.

Ibrahimović je od predstavnika sedme sile upitan „da li se vakcinisao“, na šta je on odgovorio kontra pitanjem:

– Zbog čega si se ti vakcinisao? – upitao je fudbaler sagovornika.

– Da zaštitim sebe i sve oko mene – odgovorio mu je novinar.

Ovaj odgovor bio je uvertira za dalju polemiku, tokom koje se Ibrahimović osvrnuo i na slučaj Novaka Đokovića.

Vakcinacija iz zravstvenih razloga nije isto kao i vakcinacija da bi mogao da igraš teniski turnir. Ljudi koji se vakcinišu rade to jer veruju da je to najefikasniji način da se zaštite od bolesti. Ali svako ima svoje mišljenje. Ljude ne bi trebalo da teraju da se vakcinišu da bi mogli da obavljaju svoj posao. Ja sam se vakcinisao jer verujem da je to najbolji način da zaštitim sebe, ne zato bi mogao da igram fudbal. To su dve potpuno različite stvari – rekao je Ibrahimović i stavio tačku naovu temu, prenose švedski mediji.

Novak Đoković o Zlatanu Ibrahimoviću, koji sa 40 godina nema nameru da ide u penziju:

Sviđa mi se njegova filozofija, što sam stariji, to se osećam mlađe. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo i potpunog samopouzdanja. U tome se veoma prepoznajem u njemu: ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa svešću o svojim kvalitetima koji proizlaze iz njegove radne etike“.

Izvor: sport.blic.rs

Poslednji tekstovi