NaslovnaBiljeLekovito biljeŽene koje žele da zatrudne koriste ULJE od ŽUTOG NOĆURKA – Evo...

Žene koje žele da zatrudne koriste ULJE od ŽUTOG NOĆURKA – Evo zašto se korist za povećanje plodnosti!

Ulje od žutog noćurka je omiljeni lek za plodnost kod žena. Istorijski posmatran kao “lek za sve”, ulje od žutog noćurka je jedan od najpopularnijih biljnih dodataka za hormonsku ravnotežu i plodnosti kod žena. Žene koje žele da zatrudne koriste ulje od žutog noćurka da bi poboljšale kvalitet cervikalne sluzi, odnosno materice – ili da se napravi stvaranje zdrave plodne cervikalne sluzi, odnosno materice. Međutim, ulje od žutog noćurka nudi širok spektar koristi, uključujući i lečenje mnogih bolesti kao što su bol dojki, vrućine, predmenstrualne simptome (PMS), kožna oboljenja, reumatični artritis i hormonska neravnoteža.

Ulje od žutog noćurka se dobija iz semena biljke. Kao i drugi orašasti plodovi i semena (npr. laneno seme), ulje od žutog noćurka je bogato esecijalnim masnim kiselinama i vitaminom E. Pored toga, ulje od žutog noćurka je isto tako, nudi visoku koncentraciju određenih esencijalnih masnih kiselina, uključujući linoleinsku kiselinu i gama- linoleinsku kiselinu ili GLA. Gama linoleinska kiselina se upotrebljava u telu za proizvodnju prostaglandina (hemikalije slične kao hormoni) koji su važni za nekoliko ključnih funkcija u telu. Ulje od žutog noćurka ima veoma koncentrovan izvor gama linoleinskih masnih kiselina sa 10% od masnih kiselina koje su dostupne u obliku GLA.

Kao što dr. J Li napominje: “To ulje od žutog noćurka je neverovatno bogato sa GLA što ga čini tako korisnim u lečenju”. Kada se unese u telo pretvara gama linoleinsku kiselinu u prostaglandin. Ovi hormoni, slični jedinjenju, koji pomažu u regulisanju različitih funkcija tela, kontrolišu upale a u nekim slučajevima i poboljšanje drugih. Prostaglandini proizvedeni od gama-linoleinske kiseline pada u anti-inflamatorne kategorije. Ćelijske membrane se takođe oslanjaju na prisustvo gama-linoleinske kiseline”. Kao što je gore napomenuto, gama-linoleinska kiselina se konvertuje u telu kao hormon kao supstanca koja se zove prostaglandin, koji ima anti- inflamatorna svojstva.

Prednosti ulja od žutog noćurka

– Pomaže telu da poveća cervikalnu tečnost
– Pomaže smanjenju upala kroz reproduktivni sistem
– Pokazalo se da ublažuje simptome PMS
– Pomaže da se kontroliše regulisanje određenih hormona i podržava ukupnu hormonsku funkciju

Ulje od žutog noćurka, neplodnost i CM (cervikalni sluz)

Kako se koristi ulje od žutog noćurka za povećanje plodnosti? Dobro pitanje. Za žene koje pokušavaju da ga koriste, jedna od prednosti ulja od žutog noćurka je to što može da poveća kvalitet cervikalne sluzi, odnosno grlića materice,tako što će da je učini plodnom. Da pojasnimo, moramo da razumemo kako cervikalni sluz, odnosno materica doprinosi plodnosti. Jedan od ciljeva cervikalne sluzi tokom plodnog perioda kada žena ovulira, je da održi spermu u zdravoj sredini, kao i da omogući spermatozoidima da se slobodno kreću kroz glić materice. Kada žena ovulira, treba da bude povećan cervikalni sluz, odnosno materice, kao i promena sluzi- materica postaje elastična, “proširena” i klizava. Tako izgleda “plodni” cervikalne sluzi. Često ste čuli za poređenje “belije od jaja”.

Pitanje je da li neke žene nemaju dovoljno dobar cervikalnu sluz, tj dobar glić materice ili matericu koja je neplodna. Ovaj drugi tip cervikalne tečnosti se naziva “neprijateljske cervikalne sluzi”. Ako cervikalna sluz ne obezbedi plodnu tečnost za spermu, onda šansa začeća može da se smanji, zato što spermatozoidi nemaju plodnu sredinu ili sami da prežive.

Ulje od žutog noćurka pomaže ženama da stvore plodnu i kvalitetnu cervikalnu tečnost ili plodnu sluz grlića materice. Ova raznovrnost cervikalne tečnosti je plodna, bistrija,tečnija, elastičnija i fleksibilnija. To pomaže spermatozoidima da prođu u matericu i jajovod. Plodna cervikalna tečnost pomaže spermatozoidimada ostanu vitalni u roku od pet dana u materici i jajovodu, omogućavaju pojavu začeća, čak i ako dođe do ovulacije nakon seksualnog odnosa. Semena tečnost, takođe omogućava spermatozoidima da potroše oponašajući prirodan telesni sekret i cervikalnu tečnost.

Ako je sluz iz materice gusta ili suva ili braon, može ometati tok spermatozoida i da spreči oplodnju. Mnoge žene doživljavaju problem suvoće, a time i problem sa proizvodnjom plodno kvalitetne cervikalne tečnosti. Ulje od žutog noćurka se pokazalo da može da pomogne u proizvodnji plodne cervikalne tečnosti u takvim okolnostima. Alternativno tome, čovekova semenska tečnost kao dodatak nije alternativa već ulje od žutog noćurka.

Imajte na umu da ne treba koristiti ulje od žutog noćurka između menstruacije do ovulacije, jer ulje može izazvati kontrakcije u materici. Esecijalne masne kiseline su važne, možete uzeti laneno ulje umesto ulja od žutog noćurka dok se ovulacija ne završi.

Ulje od žutog noćurka je divno za plodnost kod žena. To je u širokoj upotrebi za balansiranje hormona i povećanja cervikalne sluzi.

.

Poslednji tekstovi