Zelena salata – Sprečiće pojavu najtežih bolesti, osloboditi holesterola, viška kilograma, umora…

2070

Mnogi nisu ni svesni šta obična zelena salata može da učini organizmu! Zaprepastićete se kada budete pročitali!

  1. Zelena salata pre svega poboljšava varenje, što znači da iz tela izbacuje sve otrove nagomilane tokom zime.

  2. Ima samo 12 kalorija i pregršt vlakana što znači da uopšte ne goji i samim tim ne opterećuje organizam.

  3. Veoma je dobra za srce zato što je bogata vitaminom C i beta karotenom, sprečavajući oksidaciju holesterola, što opet sprečava formiranje plaka na arterijama. Znači da čisti krv.

  4. Sprečava pojavu najtežih bolesti poput raka, jer organizam oslobađa od kiselosti. Zbog održavanja dobrog balansa između baznog i kiselog u organizmu, zelena salata će vam dati dotatnu energiju.

  5. Blagotvorno deluje na opuštanje celog tela jer u sebi sadrži laktukarijum, što uslovljava dobar san i uopšteno lečenje nesanice.

  6. Rotkvice u zelenoj salati su pravo blago. Pune su vitamina C, folne kiseline, što pomaže u lečenju raka kao i čišćenju debelog creva, bubrega i želuca.

 1. Ukoliko u zelenu salatu sa rotkvicama ubacite 3 do 4 lista svežeg spanaća vi ćete veoma brzo da izlečite anemiju i to bez lekova.

 2. Ako zelenoj salati dodate nekoliko listova maslačka koji raste u vašoj bašti vi ćete se osloboditi alergija, visokog holesterola i bolesti žuči i jetre.

Veoma je važno da jedete zelenu salatu obogaćenu rotkvicom, spanaćem i listovima maslačka. To će doprineti boljem radu vašeg organizma i sprečiće pojavu najtežih bolesti, a pritom ćete se osloboditi holesterola, viška kilograma i umora.

Izvor. ordinacija.tv/ Stil

PODELI