Zastrašujuća proročanstava Baba Vange za 2023. godinu

1961

Slepa vidovnjakinja, širom sveta poznata kao Baba Vanga, navodno je predvidela 11. septembar i Bregzit, katastrofu u Černobilju i smrt princeze Dajane, a pred smrt je iznela pet zastrašujućih proročanstava za 2023. godinu o kojima ovih dana pišu svetski mediji.

Dok će se mnogi nadati dobrim vestima na ulasku u 2023. godinu, Baba Vangina predviđanja su puna propasti i crnila, piše Mirror i navodi  proročanstva od kojih neka deluju zastrašujuće blizu.

Promena Zemljine orbite

Baba Vanga je predvidela da će Zemlja 2023. godine nekako doživeti promenu u svojoj orbiti. Nije precizirano na šta je mislila, ali kakva god ta promena bila, ona bi mogla imati razorne posledice, jer čak i najmanja promena ravnoteže Zemljinonog kretanja može dovesti do neželjenih i izuzetno štetnih promena klime i nivoa mora. Ako bi se Zemlja približila Suncu, suočili bismo se sa povećanim zračenjem i temperaturama, što bi rezultiralo brzim topljenjem glečera, porastom nivoa mora i globalnom vanrednom situacijom; ako bi se planeta udaljila od Sunca, išli bismo u ledeno doba sa dužim periodima mraka, što bi izazvalo potpuno drugačiji niz katastrofalnih efekata za život na Zemlji.

Biološko oružje

Vanga je najavila da će neka „velika zemlja“ sprovesti studije o biološkom oružju na ljudima, što bi rezultiralo smrću hiljada ljudi. Međutim, u ovom trenutku, Konvencija Ujedinjenih nacija o biološkom oružju zabranjuje izvođenje ovih vrsta eksperimenata. Uprkos tome, za neke zemlje se smatra da u tajnosti već uveliko rade na tome.

Nuklearna eksplozija

Među Vanginim predviđanjima za 2023. godinu je i eksplozija nuklearne elektrane. Ovo jezivo proročanstvo dobija na težini nakon njenog navodnog predviđanja katastrofe u Černobilju, a u kontekstu zabrinutosti sveta zbog situacije u Ukrajini. I najmanja greška u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani mogla bi da dovede do katastrofe koja bi imala strašne posledice po mnoge evropske zemlje.

Solarna oluja

Još jedno predviđanje, iako prilično nejasno, je dolazak ogromne solarne oluje u razmerama koje nikada ranije nisu viđene na planeti Zemlji. Solarne oluje predstavljaju, zapravo, velike eksplozije koje se događaju na Suncu. Sunce tad emituje visoke nivoe energije i radijacije, a mogu da izazovu probleme sa radom GPS sistema, radio komunikacija, satelita koji kruže oko Zemlje. Međutim, snažnije solarne oluje koje je predvidela Baba Vanga dovele bi do oštećenja tehnologije, pa čak i masovnih nestanka struje i kvarova u komunikaciji, što bi moglo da izazove čitav niz problema. Neki ih čak iščekuju kao trenutak kada ćemo biti vraćeni u „mračno doba“.

Kraj prirodnog rađanja

Baba Vangina vizija za 2023. uključuje i kraj prirodnog rađanja ljudi. U toj distopijskoj projekciji vlasti zabranjuju rađanje i sav ljudski život se uzgaja u laboratoriji. Tako bi lideri i medicinski stručnjaci mogli da odlučuju ko će se roditi, dok bi roditelji mogli da prilagode svoje osobine i izgled – poput boje kose i očiju. Ovo je definitivno jedno od najčudnijih Vanginih predviđanja – i podstiče strahove od pada nataliteta.

Izvor: nova.rs

PODELI