NaslovnaPsihologijaMuško ženski odnosiZašto žene varaju: Mitovi u koje verujemo, a koji nisu tačni?

Zašto žene varaju: Mitovi u koje verujemo, a koji nisu tačni?

Mnogo je predrasuda u vezi sa ženskom preljubom. Novija istraživanja pokazuju da one i te kako mogu da imaju pragmatičan pristup, a muževi ih često nikada ne otkriju. Ovo su mitovi u koje i danas verujemo, a koji nisu tačni.

Sociolog Ališa Voker sa Misuri univerziteta tvrdi u knjizi „The Secret Life of the Cheating Wife: Power, Pragmatism, and Pleasure in Women’s Infidelity“ da mnoge žene koje varaju, partnera traže upravo preko društvenih mreža i sajtova za upoznavanje partnera koji su takođe u braku.

Mit 1: Žene varaju jer žele da se razvedu

Nijedna žena sa kojom je Volker razgovarala nije želela razvod. Sve su želele da budu sa svojim muževima, samo su želele da svoje seksualne potrebe zadovolje sa nekim uzbudljivjim, drugim.

– Zaista sam se iznenadila ovim saznanjem. Obično verujemo da žene emotivno varaju, to rade kada su neshvaćene i po pravilu mislimo da žele da ostave supruga. Moje ispitanice su me uverile u suprotno. Njihov primarni cilj je seksualno zadovoljstvo – rekla je ona.

Mit 2: Prevara je uvek osveta

– Žene su se pokazale kao pragmatične po pitanju prevare. Prijavljuju se na sajtove za osobe u braku koje žele avanturu. Takođe, vrlo su oprezne, znaju s kim i šta žele i ne opredeljuju se lako. Većina njih je već bila na nekoj terapiji, ali muževi su uvek ti koji slabo reaguju – kaže Voker.

Mit 3: Žene varaju kada se zaljube u drugog

Samo nekoliko žena reklo je da su varale muževe sa muškarcima u koje su se zaljubile. I na kraju to nije bilo dobro i nije se završilo slavno. Zato žene zapravo traže nekog ko je „kompatibilan“.

Mit 4: Žene varaju samo sa jednim muškarcem

Velika većina žena u studiji na osnovu koje je i napisana knjiga imala je više partnera van braka. Nisu nijednog trenutka pomislile da će jedan muškarac moći da zadovolji njihove potrebe i standarde. Često im neko odgovara po senzibiltetu, ali u drugim segmentima ne može da ih prati, pa odmah menjaju strategiju.

IZVOR: Avaz.ba

Poslednji tekstovi