Zašto oženjeni muškarci varaju čak i kad vole svoju ženu – Sebičnost nije uvek jedini razlog za preljubu

1961

Muškarci umeju da prevare i ženu koju obožavaju. Zašto to rade? Možda ni njima to nije uvek najjasnije, ali neki od njih bi i pored sve ljubavi koju osećaju uvek iskoritili priliku za malo švrljanja sa strane. – piše zadovoljna.dnevnik.h Nezreli muškarci monogamiju ne doživljavaju ozbiljno nego joj pristupaju kao nečemu čega se mogu ili ne moraju pridržavati, zavisno od okolnosti. Zašto?

  1. Nezreli su

Ako muškarac nema iskustva s dugačkim vezama i do sada je bio sam u površnim ljubavnim odnosima, nije ni svestan da će preljuba imati neizbežno bolan uticaj na vezu. Nezreli muškarci monogamiju ne doživljavaju ozbiljno nego joj pristupaju kao nečemu čega se mogu ili ne moraju pridržavati, zavisno od okolnosti.

  1. Nisu srećni u vezi, ali ne žele raskid

Mnoge žene će reći da to što volite partnera zapravo i nije jedini preduslov za srećnu vezu. Mnogi parovi su raskidali svoj ljubavni odnos bez obzira na to što su se voleli, ali karakterno jednostavno nisu odgovarali jedno drugome. Kada muškarci „zapnu“ u takvoj vezi, najčešće ne žele da otvoreno pričaju o tome, a uglavnom nemaju hrabrosti ni da prekinu vezu. Zato se često upuste u preljubu jer znaju da žena neće moći da pređe preko toga i da će sama prekinuti njihov odnos.


  1. Moraju da nahrane svoj ego

Nesigurni muškarci stalno očekuju potvrdu da su dovoljno dobri, zgodni, pametni, sposobni… Umesto da tu želju za potvrdom usmere prema svojim suprugama, oni se upuštaju u preljube i traže je od drugih žena. U tom trenutku osećaju se poželjno i vredno i tako hrane svoj ego.

  1. Sebični su

Partner vas može voleti, ali to ne znači da ste mu prioritet u životu. U nekim slučajevima muškarac je sam sebi prvi na listi prioriteta i zbog toga u situaciji u kojoj ima priliku za aferu ni ne razmišlja o tome kako će se osećati njegova devojka. Sebični muškarci sposobni su da čuvaju svoje tajne bez kajanja i žaljenja jer znaju da će ih iskrenost dovesti u probleme koje žele da izbegnu.

  1. Problemi ozbiljne prirode

Ponekad su preljube rezultat dugotrajnih problema ozbiljne prirode. Bilo kakva zavisnost utiče na sposobnost donošenja racionalnih odluka, posebno ako je u pitanju seksualna zavisnost koju bi muškarac trebalo da leči uz pomoć stručnjaka.

Izvor: ordinacija.tv telegraf.rs

PODELI