Zaštita od raka i nije tako težak zadatak – Vaš lični program za prevenciju

1401

Brinete jer je nekom bliskom u vašoj porodici dijagnostikovan rak? Bojite se da je iz kruga prijatelja neko preminuo zbog neblagovremenog dijagnostikovanja raka? Trenutno se leči neki vaš poznanik od raka i vi ste svedoci puta koji prolazi? Vaše emocije su opravdane. Međutim, mi imamo dobre vesti: postoji način na koji možete sprečiti ovu strašnu bolest. Vreme je da uradite sopstveni plan prevencije raka, ali i plan za vašu porodicu. Zaštita od raka i nije tako težak zadatak. Ona obuhvata pažnju prema svojem režimu ishrane i stilu života, koji se smatra osnovom prevencije raka, eliminaciju toksina, kao i unos određenih dodataka u svakodnevni meni. Prema preporukama Svetske Zdravstvene Organizacije, zavisno od vrste, glavni uzroci rizika raka jesu:: pušenje, loša ishrana, nedostatak vitamina i minerala, prekomerno konzumiranje alkohola, nedostatak fizičke aktivnosti, gojaznost, kao i korišćenje određenih lekova.

Hranite se zdravo

Najvažniji deo prevencije raka jeste vaša dijeta (režim ishrane). Taj režim treba, što je moguće, da bude zdraviji i pažljivo balansiran. Jedite hranu u njenom prirodnom obliku i ograničite unošenje prerađene hrane. Čitajte etikete na ambalaži proizvoda kako biste izbegli konzervanse, veštačke boje i ostale aditive. Ako ste u mogućnost kupujte bio organsku hranu, posebno kada je u pitanju voće, jer ono najviše upija pesticide, i kada su u pitanju proizvodi životinjskog porekla, koji mogu da sadrže hormone i antibiotike.

Izbegavajte toksine

Šećer hrani rak. Zato ograničite unos belog rafinisanog šećera. Sada se na tržištu nude mnogo zdravije alternative običnom šećeru, zato birajte kokosov šećer, šećer od šećerne trske, steviju… Povećajte unos lanenog ulja, koje dokazano sprečava širenje ćelija raka. Toksini su postali deo naše svakodnevice. Oni mogu prouzrokovati mnoge zdravstvene probleme: alergije, astmu, hormonalne poremećaje, pa sve do raka. Moguće je smanjiti toksine u vašem domu. Mnoga sredstva za čišćenje i ličnu higijenu i negu sadrže sintetičke hemikalije dobivene iz nafte. Na ovoj listi su sredstva za pranje rublja, čišćenje doma, pranje posuđa, šamponi, kreme, paste za zube… Onkolozi preporučuju da u što većoj meri ove stvari zamenite ekološkim sredstvima za čišćenje, kao i da koristite organsku kozmetiku.

Vežbajte

Pobrinite se za to da vežbanje postane deo vašeg života. Označite dane za vežbanje na kalendaru i držite se napravljenog plana. Uskoro ćete primetiti da se vaše raspoloženje poboljšava, da je vaš san mirniji i da lakše zaspite. Osećaćete se srećnijim i punim energije. Osim toga, najbitnije je da će vas vežbanje zaštititi od mnogih vrsta raka. Istraživanja pokazuju da 3-4 sata vežbanja nedeljno smanjuju rizik od raka dojke za 30%, a raka creva za čak 50%.

Opustite se

Naš život je prepun stresnih situacija, a stres se danas povezuje sa mnogim bolestima, pa i sa rakom. Najnovija istraživanja pokazuju da hormoni stresa uzrokuju pad imuniteta i podstiču razvoj ćelija raka. Prema tome, naučite se opuštati. Nije važno koliko je Vaš život ispunjen stresom, nego kako se nosite s njim. Meditacija, šetnja u prirodi, lagane vežbe, topla kupka, dobar film, druženje sa prijateljima ili sa porodicom dobar su način da se opustite i zaboravite na svakodnevne probleme.

Uživajte u suncu

Nedostatak vitamina D povezuje se sa osteoporozom, gojaznošću, srčanim problemima, multipleks sklerozom, a u zadnje vreme i rakom. Mnoge studije potvrđuju da je vitamin D važan ne samo za prevenciju raka, nego i da uništava već postojeće tumore. Vitamin D vam je besplatan kad su sunčani dani, jer ga tada sam organizam stvara. Po ovakvim danima provodite na suncu do 20 minuta. Međutim, u zimskom periodu ili u jesenskim maglovitim danima obavezno unosite vitamin D kako preko hrane, tako i preko dodataka ishrani.

Unosite vitamine I minerale

U vreme osiromašenog tla i nekvalitetne hrane, unos dodatnih hranjivih sastojaka je izbor mnogih ljudi. Vitamini, minerali, biljni ekstrakti i drugi dodaci su korisni, a odnos korist – cena je izrazito povoljan. To su dokazale hiljade nezavisnih istraživanja. Još važnije, isto tvrde mnogi ljudi koji su bolovali od raznih bolesti, uključujući i tumore.

Prekinite sa pušenjem

Pušenje je najtešnje vezano sa rakom pluća, ali ono se javlja i kao rizični faktor u brojnim drugim malignim bolestima, kao što su leukemija, rak usta i usne šupljine, ždrela, te rak jetre, pankreasa, želuca i debelog creva. Zato, nemojte se bojati raka, nego preduzmite nešto da ga sprečite!

Može li se izbeći rak?
Rano otkrivanje je ključno u borbi protiv bilo koje vrste raka. Kako bi se blagovremeno otkrio, najvažniji je skrining. To podrazumeva kontrolu stanja tela na eventualno prisustvo raka, pre pojavljivanje simptoma. Svaki čovek nosi u svom telu ćelije raka. Te ćelije ne mogu biti otkriveni standardnim testovima, ako nisu umnoženi na nekoliko milijardi.

Koristite plastične posude bez BFA

Najnovija istraživanja eksperata pokazuju da i zdrave, ali posebno osobe koji boluju od raka, treba da izbegavaju da jedu ili da podgrevaju hranu u plastičnim posudama koje sadrže BFA hemikaliju. Ovo je zbog toga što na toploti ova hemikalija ispušta toksična svojstva koja utiču na pojavu i umnožavanje raka. Zato je preporuka, ako se ne koriste staklene, onda da se upotrebljavaju plastične posude bez BFA. Isto važi i za flaširanu vodu u plastici.

Pharmavital Graviola

Graviola je otkrivena kao jedan od sastojaka u hrani, koja pozitivno utiče na naše zdravlje. Kao jedno od bogatstva prirode, graviola je bogata sa askorbinskom, mlečnom, jabučnom i limunskom kiselinom. Graviola podržava zdravlje ćelija, podržava funkciju imunološkog sistema, doprinosi pozitivnom raspoloženju, doprinosi upravljanju stresom.

SuperDiet Kurkuma sa majčinom dušicom

Kurkuma ili Turmerik je biljka indijskog porekla iz familije đumbira koja se koristi duže od 4000 godina u azijskim zemljama. Olakšava varenje hrane, pomaže u smanjivanju nivoa lošeg holesterola, ima anti-upalna svojstva, pomaže u regulisanju telesne težine, smanjuje pojavu gasova i nadutosti, podstiče detoksikaciju organizma.

Apoteke ZEGIN

PODELI