NaslovnaPsihologijaZabavaZagrljaj spasenja - Medicinsko čudo

Zagrljaj spasenja – Medicinsko čudo

U jesen 1995. godine prevremeno su se rodile dve devojčice, bliznakinje, teške samo 2 kilograma. U početku niko nije verovao da će preživeti. Briel i Kajri Džekson svojih prvih nekoliko nedelja života provele su u posebnim inkubatorima boreći se za život.

Kajri je bila jača bliznakinja, napredovala je i bila je za 1,3 kg teža, dok je Briel bila na izdisaju. U jednom trenutku čnilo se da je to kraj.

Lekari su činili sve što su mogli, ali ništa nije uspevalo. Sve dok jedna sestra se nije setila i predložila da se bebe stave zajedno u isti inkubator. Ovako nešto nikada ranije nije urađeno. Lekari su to uradili iz očajanja.

Čim su Kajli stavili pored njene sestre, ona je pružila ruku i zagrlila Briel. Iznenada Brielini otkucaji srca su se stabilizovali i temperatura se vratila u normalu. Osoblje u bolnici zabeležio je ovaj čudesni trenutak. Kao rezultat zagrljaja stanje bebe se stabilizovalo i od tog trenutka počela je da napreduje. Ta fotografija je postala poznata širom sveta pod nazivom “Zagrljaj spasenja”.

Danas su sestre žive i zdrave, a ovaj slučaj se smatra medicinskim čudom.

Poslednji tekstovi