Za brzu pokretljivost spermatozoida i urogenitalne infekcije

2999

Najčešći uzrok muške neplodnosti je smanjen broj spermatozoida  oligospermija . Neki od muškaraca imaju poteškoća sa oplodnjom zbog slabe pokretljivosti spermatozoida što se stručno zove astenospermija. Često su uzrok astenospermije urogenitalne  infekcija, tako da je kod pacijenata sa smanjenom pokretljivošću spermatozoida korisno uraditi i bakteriološka ispitivanja. Ove infekcije često se prenose polnim kontaktom. Osim ovog direktnog prenošenja infekcije sa osobe na osobu, njenom nastanku može da doprinese i  loša higijena, uzdržavanje od mokrenja, a i uvećana prostata i polne bolesti, infekcije koje izazivaju mikroorganizmi kao što su hlamidija, mikoplazma, ureoplazma.

Kod  urinarne infekcije treba povećati unos vitamina C, koji usporava rast bakterija u bešici . Treba piti čajeve od :  Brusnice jer je ona jedan od najboljih biljnih lekova za urinarne infekcije i sprečava lepljenje bakterija za zid mokraćne bešike i tako podstiče njihovo izlučivanje. Za pripremu čaja najčešće se koriste sveži i osušeni plodovi. Čaj može da se konzumira i preventivno kod osoba sklonih infekcijama.     Koprive, zahvaljujući visokoj koncentraciji kalijuma, takođe predstavlja poželjan diuretik za čišćenje mokraćnih puteva. Čaj se priprema od mladih listova koprive koji se kuvaju 15 minuta u vodi. Čaj se zatim procedi, po želji zasladi, i pije čitav dan. Tako konzumiran olakšava mokrenje i jača imunitet.                                                                                                            Breze, list breze je prirodan diuretik i smanjuje bolove vezane za urinarne infekcije .  Kukuruzne svile u vidu čaja predstavlja izvanredno sredstvo za lečenje upale mokraćnih kanala. Uve. koja sprečava širenje bakterija i nastanak upale. Deluje diuretički, odnosno dovodi do učestalijeg mokrenja i izbacivanja bakterija. Za pripremu čaja koriste se osušeni listovi. Sleza , koren belog sleza sprečava razvoj bakterija, čisti i jača bešiku.  Maslačka, koji je diuretik, stimuliše rad bubrega i olakšava tegobe, smanjuje peckanje.Peršuna koji je dobar za lečenje urinarnih infekcija, ali i za upaljenu prostatu i otežano mokrenje. Za pripremu čaja koristi se lišće ili koren. Ovi čajevi podstiču češće mokrenje, a samim tim i izlučivanje bakterija iz organizma. Kod ovakvih infekcija, dobro je piti velike količine tečnosti 2-3l dnevno.

Nikad nemojte primenjivati recepte koje ste procitali ili culi a da se ne konsultujete sa strucnim, skolovanim, licem jer je svaka osoba prica za sebe I zahteva poseban pristup i terapiju.

Fitoterapeut Slobodan Tešić
063 8312930
http://www.radost-radjanja.com/

PODELI