Volujsko uho otklanja migrenu, napetost, poboljšava pamćenje i popravlja raspoloženje

930

Volujsko uho je medosna začinska lekovita biljka.Raste na svim podnebljima, a cveta od maja do oktobra kada se i bere. Cela biljka se upotrebljava u lekovita svojstva, obiluje omega masnim kiselinama, a sadrži još kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, flavonoide, vitamin B i C. Preparati od volujskog uha imaju protivupalno, antifibrozno, umirujuće i okrepljujuće dejstvo. Otklanja žarišta infekcije i poboljšava psihofizičke funkcije. Ne sadrže toksine, i ne izazivaju zavisnost, pa mogu da se upotrebljavaju bez ograničenja. Ali da bi zadržali svoja lekovita svojstva, moraju da se čuvaju na suvom, tamnom i hladnom mestu.

Nervni sistem

Hladnoceđeno ulje od volujskog uha otklanja migrenu, nesanicu i napetost, poboljšava pamćenje i popravlja raspoloženje. Korisno je pola sata pre obroka uzimati kašičicu tog napitka.

Krvotok

Ova biljka ubrzava cirkulaciju, podstiče eliminisanje patogenih klica iz krvi, jača zidove krvnih sudova i smanjuje rizik od ateroskleroze. Preporučljivo je svako jutro na prazan stomak u ustima otapati kocku šećera natopjenu tinkturom od volujskog uha.

Disajni organi

Sirup od volujskog uha razgrađuje gustu bronhijalnu sluz i ublažava uporni kašalj, a inhalacija čajem od ove biljke pročišćava zapušen nos i olakšava disanje.

Maligne bolesti

Sastojci ove biljke zaustavljaju rast kanceroznih ćelija i sprečavaju pojavu metastaza. U slučaju malignih oboljenja, savetuje se kombimovana upotreba ulja i čaja od volujskog uha.

ordinacija.tv   Izvor: zdravlje-bilje.com

PODELI