NaslovnaPsihologijaMuško ženski odnosiVladeta Jerotić - Zašto i kako zaljubljenost može da pređe u mržnju...

Vladeta Jerotić – Zašto i kako zaljubljenost može da pređe u mržnju i razočaranje

Postoji izreka koja kaže da su zaljubljeni najveći utopisti. Kada se zaljubimo u osobu, sasvim je moguće da je idealizujemo, da u njoj vidimo isključivo svetlost, lepotu, dobrotu, ali da li postoji osoba bez mana? U svemu vlada zakon crnog i belog, pa tako i svaki čovek ima svoje mane i nedostatke.

Jedna od najvećih zabluda je da mi možemo promeniti osobu. Kada romantični “leptirići” odlete iz našeg stomaka i prđe taj osećaj zaljubljenosti, da li zaista pred sobom vidimo osobu za ceo život?

Istina je da lzaljubljenost može da pređe u ljubav, ali može da se pretvori i u mržnju, razočaranje. Baš o tome govorio je dr Vladeta Jerotić i savetovao na šta treba da obratimo pažnju pre nego što izaberemo voljenu osobu za ceo život:

“Zaljubljenost je najlepše osećanje na svetu, ali krajnje opasno. U onom drugom vidiš Boga, direktno Boga, i to je dokaz da postoji Bog, kada ti u drugom vidiš ono sve najlepše. Pazite, ako zaljubljenost ne pređe u ljubav može da pređe u mržnju. Pa se sudije čude i krste kako zaljubljeni parovi mogu onoliko da se omrznu, tzv, razočaranje. Pazite kada se udajete ili ženite, zaljubljeni ste, želite toga ili tu za ceo život… Ali pazite, svaki čovek mora da ima senku, kako kaže Jung, pa to je neki greh, neka mana. Pa pogledajte tu manu – da li ćete moći sa tom ženom ili muškarcem da živite i sa tom njihovom manom.”

Izvor: sensa.rs

 

 

 

Poslednji tekstovi