NaslovnaPsihologijaOpšta psihologijaVERUJTE SVOJOJ INTUICIJI U OVIM ŽIVOTNIM SITUACIJAMA: Psiholozi savetuju da se tada...

VERUJTE SVOJOJ INTUICIJI U OVIM ŽIVOTNIM SITUACIJAMA: Psiholozi savetuju da se tada baš potrudite

Kada ste nesigurni, slušanje intuicije može vam dati jasnoću i pravac. Važno je verovati ovoj sposobnosti, posebno u ključnim trenucima u životu.

Intuicija je važna i velika unutrašnja snaga svakog čoveka. Verovati svojoj intuiciji znači dati važnost svojim unutrašnjim osećanjima i ubeđenjima. Budite oprezni, nemojte mešati intuiciju sa impulsima. Intuicija je mirna i čvrsta, dok na impulsivnost mogu uticati jake emocije. Intuicija je moćno sredstvo za donošenje odluka, pa evo kada je dobro koristiti je, smatraju psiholozi.

Kada morate da donesete važnu odluku

Intuicija vam pomaže da izaberete ono što je zaista pravo za vas, a kada morate da napravite veliki korak u životu, kao što je izbor karijere, dobro je slušati sebe.

Kada osetite nemir

Ako osećate anksioznost, slušajte svoju intuiciju! To će vam pomoći da donesete pravu odluku u vezi sa vašim raspoloženjem.
Kada se osećate iscrpljeno Tada intuicija deluje kao filter koji vam pomaže da se fokusirate na ono što vam je zaista važno. Kada ste preopterećeni, oslonite se na to i odlučite da radite samo ono što osećate.

Kada izađete na prvi sastanak

Prvi utisci mogu da prevare, ali ako osećate da osoba koju ste upravo upoznali nije onakva kako izgleda, slušajte svoj osećaj. Prema psiholozima, intuicija otkriva suptilne tragove o pravom karakteru ljudi, signalizira da svesni um može promašiti.

Kada vam je zdravlje ugroženo

Kada vam intuicija govori da vam je zdravlje ugroženo, bilo bi dobro da je saslušate i uradite nekoliko lekarskih pregleda dok ne osetite da ste dobili pravu dijagnozu. Mnogi ljudi su na ovaj način uspeli da reše svoje ozbiljne zdravstvene probleme.

Kada imate moralnu dilemu

Ponekad u životu prolazimo kroz trenutke kada dobro i loše izgledaju zamagljeni, a granica između njih je u redu. U ovim situacijama od suštinskog je značaja da slušate svoju intuiciju i da se njome rukovodite, jer vas ona usklađuje sa vašim ličnim vrednostima i principima. Ne zaboravite, intuicija je ogledalo vaše duše, piše clickpentrufemei.ro.

sensa.mondo.rs/

Poslednji tekstovi