U samo par koraka do punijih usana

1637

Pune usne jedan su od najlepših ukrasa lica. Ali, ako ne spadate među srećnice koje se mogu pohvaliti punim usnama, uvek postoji nešto što možete učiniti da bi vaše usne izgledale punije.

Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova sa šminkom uz koje ćete istaći usne.

Korektor – Na usne nanesite karmin u prirodnoj nijansi, a potom na sredinu donje usne nanesite malo korektora kako biste karmin posvetlili za jednu ili dve nijanse.

Olovka za usne – Izaberite olovku u boji usana ili karmina, te počnite iscrtavati usne od sredine. Na sredini olovkom blago pređite spoljnu ivicu usana, te se vraćajte na prirodnu ivicu kako se približavate završecima usana.

Karmin – Tamne i hladne nijanse karmina čina da usne izgledaju manje. Stoga radije birajte tople tonove poput jarko crvene, narandžaste ili boje breskve.

Sjaj – Izaberite sjaj u prirodnoj boji kože ili u nežnoj ružičastoj nijansi. Ako sjaj volite nositi preko karmina, najbolje je da malo prozirnog sjaja nanesete samo na sredinu donje usne.

Hajlajter ili senka – Malo hajlajtera ili svetlucave bež senke nanesite iznad kupidovog luka, ali se potrudite da je dobro stopite sa kožom.

izvor: ljepota.ba

PODELI