Tradicionalna SRPSKA verovanja: Ovako se privlači novac u kuću

2990

Nije nemoćuće privući novac u kuću, makar ne ukoliko čvrsto verujemo u to. Upravo ovim se bavila i drevna kineska veština usmeravanja energije u domu, popularna feng šuji filosofija življenja.

Ipak, u našem narodu postoji nekoliko verovanja za privlačenje novca u kuću. Najpre, setite se bakinih navoda da se novac prijateljima ne posuđuje utorkom, a povišica se traži sredom tokom dana. U svakom slučaju sve poslove vezane uz novac treba da radite tokom jutra, jer večernje i noćne operacije tog tipa vode u propast.

Novac u džepu kaputa

U džepove kaputa u ormaru stavite sitan papirnati novac, na primer 10 ili 20 dinara, a ni slučajno nemojte stavljati novac u probušene džepove. Susedima nemojte posuđivati so ili hleb, jer će tada finansijska sigurnost preći njima.

Metla u kući

Metla u kući treba da stoji tako da joj drška bude na podu, a u najmanjem džepiću novčanika treba čuvati novčanicu male vrednosti presavijenu u trougao. Društvo treba da joj pravi i srećna novčanica – prvi novac zarađen od nekog posla ili onaj koji vam je dao neko dobar – taj se novac nikad, ali nikad ne troši.

Kovanice uvek u džepu

Kovanice trebate čuvati, a novčanik vam nikad ne sme biti prazan –  barem par kovanica uvek morate imati sa sobom. U kući uvek mora biti jedna velika novčanica koju morate čuvati barem godinu dana, kako bi se napunila vašom energijom i počela privlačiti drugi novac.

Izvor: magazin.novosti.rs

PODELI