NaslovnaPsihologijaMuško ženski odnosiTeško je živeti u braku gde ste više mama nego supruga

Teško je živeti u braku gde ste više mama nego supruga

Ženi treba alfa mužjak, ne treba joj muškarac kojeg će vući za sobom poput deteta i govoriti mu šta sme raditi a šta ne…

Pre nego što sam se udala volela bih da me je neko povukao za ruku i rekao da razmislim malo bolje o tome koga biram za muža. Sada kada sam starija i zrelija, vidim da je bilo dosta pokazatelja da je pogrešan, a ja kao naivna žena smatrala sam da su to prolazne stvari.

A neke su se čak činile simpatične tada. Iako nikoga nije bilo da otvori oči meni, želim ipak otvoriti oči ostalim mladim devojkama i ženama.

Ako ne želite napraviti pogrešan izbor i ako ne želite svom suprugu biti majka obratite pažnju na sledeće stvari:

1. Prija mu kada plaćate i častite. Kada smo bili mladi oboje smo bili zaposleni, moja plata je bila nešto bolja od njegove, pa sam zbog toga češće nudila da ja plaćam stvari koje bismo kupovali zajedno. Nikada se nije pobunio kada sam ponudila da platim, štaviše shvatila sam da mi to sa zadovoljstvom prepušta.

Ta navika se u braku samo pogoršala. Sve pare čuva i troši isključivo za sebe dok ja trošim i na sebe, i na kuću, i na decu i na sve potrebne i nepotrebne troškove. Cicija se lako prepozna!

2. Ništa ne zna sam: Čovek koji je bio stariji od mene 4 godine ponašao se kao derište.

Kada bismo nekoga trebali nazvati ili nešto naručiti preko telefona uvek sam ja morala zvati jer on „ne zna“. Uvek sam mu morala govoriti kako da se lepše izražava, da ne muca dok priča, da se ne ponaša tako kako se ponašao. Kao prava majka!

Više mi je dosadilo da ga stalno ispravljam pa sad puštam da se sramoti pred ljudima. I da vam kažem, nekako mi je zabavno to gledati.

3. Ne trudi se mnogo da zaradi. Jedan period sam čak morala raditi dva posla kako bih isplatila kredit koji smo digli za stan.

Dok sam se ja ubijala od posla svaki dan, on bi radio od 8 do 3 i ostatak svog dana provodio gledajući TV. Uzaludno je bilo govoriti da se pokrene ili da pronađe neki novi način zarade, jednostavno to nije znao, niti želio. I dan danas se osećam više kao njegova mama nego kao njegova supruga.

I to je toliko iritantno da se ne može opisati.

Svaka žena mašta da pored sebe ima velikog dasu, alfa mužijaka… A ne nekoga koga mora za sobom vući kao dete koje nije još ni prohodalo.

Zato dobro obratite pažnju za koga se udajete… to je za ceо život!

Izvor: uspesnazena.com

Poslednji tekstovi