NaslovnaHrana kao lekZačiniTablete za spavanje vam više neće trebati - Dodajte prstohvat ovog začina...

Tablete za spavanje vam više neće trebati – Dodajte prstohvat ovog začina i spavaćete kao beba!

Veliki broj ljudi pati od nesanice i ima problema sa snom. Brz tempo života i loša ishrana samo pogoršavaju ovaj problem. Međutim, ovaj začin vam može pomoći u tome da se vrlo brzo rešite nesanice.

Ovo su stanja koja mogu dovesti do problema sa snom:

– Bolovi vratu i leđima
– Anksioznost i depresija
– Bolest štitne žlezde
– Astma
– Alergijske reakcije
– Problemi sa želucem i stomakom
– Artritis

Poremećaja spavanja može isto tako biti izazvan aktivnostima koje praktikujete pre odlaska u krevet. Alkohol, kofein, nikotin kao i hrana mogu doprineti gubitku sna. Pored toga, bitno je uvek imati na umu i da poremećaja spavanja utiče na pojavu anksioznosti ali i hipertenzije.

Ovo su najtipičniji simptomi poremećaja spavanja:

– Stres i anksioznost
– Slabo pamćenje
– Slaba koncentracija
– Povećan umor tokom dana
– Iritacije

Kako biste izbegli ova stanja, uvrstite muskatni orah u svakodnevnu rutinu, jer vam baš on može pomoći u tome da se konačno naspavate.

Muskantni orah ima brojne zdravstvene prednosti. On detoksikuje organizam, poboljšava probavu, kao i zdravlje kože. A što je najbitnije, donosi i miran san. Pitate se kako? Ukoliko niste znali, muskamtni orah deluje kao sedativ na organizam jer u svom sastavu sadrži aktivne komponente koje deluju na centralni nervni sistem, a u nešto većim dozama deluje i kao droga (ima narkotički efekat). Zato se može koristiti i za smirenje. Sedativni efekti muskantnog oraha traju 8 sati.

Prstohvat muskatnog oraaha u šolji toplog mleka je pravi mali trik kako da lakše utonete u san. On ima visok sadržaj magnezijuma, esencijalnog minerala u telu koji smanjuje nervnu napetost, pa čak i stimuliše oslobađanje serotonina, što stvara osećaj opuštenosti ili sedacije. Ovaj serotonin se menja u melatonin u mozgu, koji je induktor sna, te oslobađa ljude problema sa nesanicom.

Ovaj napitak možete konzumirati 4-5 sati pre spavanja.

Izvor: b92.net

Poslednji tekstovi