NaslovnaVežbeVežbanje i zdravljeStepenice kao izvor zdravlja

Stepenice kao izvor zdravlja

Potrošnja kalorija
Sagorevanje kalorija je samo jedan od razloga i smatra se da ova vrsta treninga sagoreva više kalorija od trčanja. Penjanje stepenicama koje uključuje i trčanje uz stepenice je ozbiljan sport, za to vam nisu potrebni skupi fittnes treninzi ili treneri. I ako ste imali izgovor za nedovoljno fizičke aktivnosti budite sigurni je to pitanje samo dobro volje ili mrzovolje. Šetnja po zgradi može vam doneti befit čak veći od dobrog Basketa ili nekog drugog treninga.

Zdravlje srca
Obzirom da je ovakav trening ujedno i ozbiljan aerobni trening vaše srce biće vam zahvalno da se malo ubrza, proradi… Istraživanja su odavno pokazala da je fizička aktivnost dobar i ujedno neophodan uslov zdravlja srca. Učinite vašem srcu plezir sledeći put kada ugledate nekoliko stepenica.

Prevencija moždanog udara
Istraživanja svetskih univerziteta odavno su potvrdila da je dobra cirkulacija koju obezbeđuje fizička aktivnost može smanjiti rizik od moždanog udara. Ukoliko svakog dana peške pređete put do vašeg stana na 4 spratu možete smanjiti rizik od moždanog udara čak 30 posto, ovo istraživanje rađeno je na uzorku od 10000 muškaraca.

Vraća snagu
Kao i svaka fizička aktivnost koju upražnjavate, trenutni težak trenutak umora vrlo brzo zameniće osećaj zadovoljstva. Ne retko se čuje upravo to – da zadovoljstvo svakog treninga nije smo u vežbanju već i u osećaju zadovoljstva koje doživljavamo odmah nakon treninga, a zatim nam se budi želja i za još većim i ponovnim uspehom. Ta nova snaga napraviće čudo.

Ne propuštajte zabavu, ne propuštajte ovako moćne svakodnevne prilike.

Žana Panovna
Moja Ordinacija

Poslednji tekstovi