NaslovnaHrana kao lekMed i zdravljeStavite ovo pod jezik pre spavanja – Spavaćete kao beba i nećete...

Stavite ovo pod jezik pre spavanja – Spavaćete kao beba i nećete se probuditi umorni (RECEPT)

 Reč je o mešavini koja se lako i jeftina pravi, a stavlja se pod jezik pre spavanja jer povećava proizvodnju melatonina u telu – hormona odgovornog za dobar san.

To je mešavina meda i ružičaste himalajske soli koja se stavlja pod jezik pre spavanja. Ova so je zaista posebna, pomaže našem telu da se alkalizira i tako se uspešnije bori protiv raznih bolesti. Takođe, pomaže u regulisanju serotonina, što je veoma važno u borbi protiv depresije.

Serotonin je hemikalija neurotransmitera koja reguliše kontrakcije mišića, reguliše telesnu temperaturu, apetit i bol i kontroliše naše ponašanje, krvni pritisak i disanje. Kada se poremeti ravnoteža serotonina u organizmu dolazi do depresije i drugih poremećaja ponašanja, npr. do poremećaja spavanja. Serotonin se stvara u mozgu, u pinealnoj žlezdi, koja se naziva i treće oko – centar naše duše.

Ružičasta himalajska so takođe reguliše nivo melatonina, hormona odgovornog za dobar san koji se takođe proizvodi u epifizi. Ovaj hormon se takođe naziva hormon spavanja. On kontroliše naš biološki sat, a luči se više uveče i tokom noći. Ujutro se proizvodnja melatonina smanjuje i mi se budimo. Osim toga, melatonin štiti naše telo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer podmlađuje ćelije i smanjuje mogućnost razvoja bolesti povezanih sa starenjem. Inače, kako starimo, naš organizam ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto deca više spavaju, a stariji sve manje.

Recept za mešavinu meda i himalajske soli

Pomešajte pet kašičica meda sa kašičicom soli.

Stavite u teglu.

Svako veče stavite malo smese pod jezik i pustite da se rastvori u ustima.

Poslednji tekstovi