Šta vaša omiljena boja karmina govori o vama

0
45

Boja karmina koju često praktikujete da nosite govori više o vama nego što ste mislili!

Prema psihologiji, boje koje birate govore dosta o vašoj ličnosti, a ne samo o tome koju boju volite. Mi ćemo se ovoga puta bazirati na izbor karmina.

Svi mi imamo omiljenu boju karmina, zar ne?

U udžbenicima psihologije, “Ecological valence theory” (EVT) objašnjava zašto ljudi imaju afinitete prema određenim bojama i povezuje ih sa njihovim emotivnim iskustvima.

Na primer, ukoliko je vaša majka često nosila ljubičastu, vrlo je verovatno da će to biti i vaša omiljena boja. Dok recimo ako ste za vreme školovanja nosili crvenu uniformu, moguće je da sada već nećete biti ljubitelj crvene.

Hajde da pređemo na stvar.

Pročitajte naša ispitivanja i odaberite svoje favorite:

Ako su vaši omiljeni tonovi crveni i bordo

Vi ste samouvereni i uporni, sa dozom nestašnog duha. Vaš stil je jedinstven i ne bežite od toga da fokus pažnje bude upravo na vama.

Ako su vaši omiljeni tonovi narandžasti i koralni

Vi ste optimista. U vašem slučaju, čaša je uvek polu-puna! Volite da eksperimentišete i na klasiku uvek odgovorite ličnim pečatom.

Ako su vaši omiljeni tonovi pink i ljubičasti

Vi ste posvećeni i ambiciozni. Kada je vreme za neke velike odluke, igrate na sigurno. Za vas se ne bi reklo da ste rob trendova.

Ako su vaši omiljeni tonovi zemljani i braon

Vi se smatrate pouzdanom i samosvesnom osobom, sa notom romantike i nostalgije. Kod vas je upečatljiva i snažna, moćna strana, koju se ne bojite da pokažete.

Izvor: elle.rs