Sok koji deluje kod bolest: jetre, pluca, kože, groznice, karcinoma, prehlade, posledica pušenja, trovanje nikotinom, tumora, zatvora

2125

Povećanim unosom voća i povrća može da se spreči većina glavobolja. Ukoliko imate glavobolju  praporucujem vam napitak koji se veoma lako pravi i ne zahteva mnogo sastojaka. Šargarepa sadrži betakaroten, koji joj obezbeđuje karakterističnu narandžastu boju. Takođe sadrži dosta vitamina, kao što su A, C, B1, B2, B3, B6, B9, E i vitamin K; i minerale – kalujum, magnezijum, gvožđe, kalcijum, fosfor. Predstavlja izvor ugljenih hidrata i vlakana. Kompleks vitamina B, prisutan u šargarepi, reguliše cirkulaciju krvi, obezbeđujući srcu i plućima normalan rad. Smanjuje rizik od pojave kardiovaskularnih oboljenja i pomaže u snižavanju visokog krvnog pritiska. Sok od cvekle regenerise jetru i sprecava starenje organizma. Blagotvorno deluje kod bolesti jetre , bolesti pluca, bolesti kože, cišcenja organizma, groznice, jetrenih komplikacija, konstipacije, karcinoma, prehlade, posledica pušenja, regenerator stanica, trovanje nikotinom, tumora, zatvora… krastavci imaju tri karakteristična dejstva na ljudski organizam: pospešuju izbacivanje mokraće, regulišu stolicu i čiste kožu. Krastavac se odlikuje visokim sadržajem baznih materija najvišim od sveg povrća i značajnim sadržajem vitamina C. To mu omogućava da vrlo korisno deluje u procesu eliminacije štetnih materija iz organizma i zato ima veliku dijetetsku vrednost.

 Za ovaj sok potrebno je:

3 šargarepe,

1 cvekle

1 krastavac.

Postupak pripreme je, kao i uvek, isti. sve dobro operite pa stavite u bledner. Sok bi trebalo da pijete ujutru, na prazan stomak, a da doručkujete tek nakon sat vremena. Preporuka je da se pije polako, a da se svaki gutljaj nakratko zadrži u ustima.

PODELI