Saveti koji će vam pomoći da se što brže i lakše rešite dlačica

217

Najjednostavniji i najdostupniji način svakodnevnog uklanjanja nepoželjnih dlačica je brijanje, a da biste izbegli uobičajene greške koje često rezultiraju posekotinama, iritacijama i uraslim dlačicama, najbolje je pridržavati se sledećih pravila.

Uradite piling kože pre brijanja

Pilingom ćete se rešiti mrtvih ćelija kože koje mogu začepiti brijač i otežati brijanje. Osim toga, manje su šanse da ćete previše izbrijati kožu i poseći se. Odaberite blagi piling ili koristite na dnevnoj bazi gel za tuširanje s pilingom.

Uvek koristite gel ili kremu za brijanje

Nemojte misliti da će sapun ili gel za tuširanje adekvatno zameniti kremu/gel za brijanje. Sapun će samo isušiti kožu, dok će proizvodi namenjeni brijanju kože osigurati hidrataciju i olakšati brijanje. Ako nemate pri ruci kremu za brijanje, poslužite se regeneratorom za kosu.

Budite nežni prema koži

Nakon brijanja najbolje je izbegavati grube rukavice ili sunđere za pranje tela, jer ćete time samo iziritirati kožu što će pak dovesti do pojave crvenila i bubuljica.

Odaberite odgovarajuću kremu za brijanje

Poput svih kozmetičkih proizvoda, različite kreme za brijanje namenjene su različitim tipovima kože. Ako vam je koža suva i osetljiva, svakako treba da izbegavate proizvode koji sadrže alkohol i parfeme.

Obrijte se pri kraju tuširanja

Vrućina i para iz tuša omekšaće dlake i otvoriti pore na koži. Zbog toga je noge najlakše obrijati na kraju tuširanja.

Ne brijte samo pola nogu

Mnogo žena preskače područje butina, što je velika greška. Ovaj deo vašeg tela jednako je bitan kao i drugi delovi nogu pa i s njih treba da uklonite nepoželjne dlačice sve dok cele noge ne budu potpuno glatke na dodir.

Duži pokreti nisu i bolji

To je jedna od čestih grešaka koje pravimo. Bolje rezultate uvek ćemo postići ako brijemo kraćim pokretima i ne pritiskamo brijač. Ako stalno morate prelaziti preko istog područja jer ne uspevate da uklonite dlačice, to znači da je žilet tup i da treba da ga zamenite.

A kakav je brijač?

Pronalazak odgovarajućeg brijača prvi je korak do ugodnog bijanja. Pravi brijač mora da ima više oštrica što znači da nećete morati mnogo puta da izbrijavate isto mesto. Tako ććete sprečiti iritaciju kože.

Namažite noge

Kao što svakodnevno kremama mažete lice, morate da pazite i na svoje noge. Kad osetite da je koža na nogama suva, hidrirajte je losionom ili mlekom za telo jer ćete na taj način sprečiti urastanje dlaka i pojavu crvenila na koži.

Ne zaboravite na zaštitu od sunca

Nakon brijanja ili depilacije koža na nogama je osetljivija pa je tokom izlaganja sunčevim zracima treba adekvatno zaštititi kremom sa zaštitnim faktorom. Pritom birajte nemasne kreme ili losione koji ne samo što štite kožu, već je i hidriraju.

Izvor: cosmopolitan

PODELI