SAVETI FRIZERA: Kako da tanku kosu pretvorite u bujnu i punu volumena!

2671

Dok neki uživaju u bujnoj, gustoj kosi, drugi baš i nisu takve sreće. Srećom, postoje vrlo jednostavni trikovi da kosi date preko potreban volumen.

Luk Heršeson, frizer koji je radio sa brojnim slavnim zvezdama, od od Dua Lipe do Viktorije Bekam, za “Vogue” otkriva trikove koje koristi kako bi tanka kosa izgledala gušće i sjajnije.

Ne oslanjajte se na šampon i regenerator

Korišćenje pogrešnog regeneratora ili stavljanje prevelike količine može otežati kosu i učiniti je ravnijom, što će je zauzvrat učiniti tanjom. Ako kosi želite dati više volumena, izbegavajte korišćenje i maski za kosu i teških regeneratora.

Sve zavisi od dobre frizure

Naime, dobra frizura osnova je svakog dobrog izgleda, potreban je dobar oblik i grafički rez. Naime, loše ošišana kose neće se moći da odupre gravitaciji te će je težina povući prema dole. Naime, ako ste loše ošišani, neće vam pomoći ni najbolji proizvodi.

Dodajte kraće pramenove

Bez obzira radi li se o izraslim šiškama ili pramenovima uz lice, dodavanje kraćih pramenova uz lice takođe može pomoći da vaša kosa izgleda gušće. Kraći pramenovi razbiće monotoniju ravne kose nalik zavesi te dodati željeni volumen.

Promenite razdeljak

Jednostavan i brz trik za dodavanje volumena je promena razdjeljka i prebacivanje kose na drugu stranu. Razdeljak na sredini uvek će učiniti da kosa izgleda ravnije i manje gusto, pa ako vam nedostaje volumena, radije odaberite razdeljak na stranu.

Tapiranje kose

Koristite četku s mešovitim dlačicama – držite kosu podignutu u vis, a pomoću četke gurajte kosu prema temenu. Ovaj trik dat će vam volumen, a kosa će izgledati znatno gušće.

Izvor: kurir.rs

PODELI