SAČUVAJTE VAŠ BRAK: Kako da ponovo zavolite svog muža!

1671

Nema savršenog braka ili dugogodišnje veze. Svaki brak prije ili kasnije zapadne u određene probleme, a osobe koje godinama dele svoje živote nađu se pred odlukom, treba li da ostanu zajedno ili svako treba da krene svojim putem.

Prtljag prošlosti i sadašnjosti za neke je prevelik, a osećaj ljubavi ne može nadvladati osećaj razočarenja i usamljenosti.

Sve ono što ste nekad delili s partnerom može se ponovno vratiti, ali put nije lagan, baš suprotno. Ali, nagrada je nemerljiva. Biće potrebno mnogo opraštanja i žrtve s obe strane. Evo odakle da počnete

  1. Ispričajte se

Ponekad je potrebno pokazati svoju poniznost i ranjivu stranu, jer na taj način ćete pokazati koliko vam je stalo. Ispričajte se što ste zanemarili jedan drugog, šta ste se uzimali zdravo za gotovo, što ste zanemarivali međusobne potrebe i osećaje. Ispričajte se dobro!

  1. Izaberite partnera umesto posla

Dosad su vam posao i karijera bili na prvome mestu? Vreme je da se karte okrenu. Posvetite vreme jedno drugome, prisetite se stvari koje ste pre radili zajedno, što vas je uveseljavalo. Smejte se ponovno zajedno, provodite više vremena zajedno. Naučite da ponovo budete prijatelji, ljubavnici…

  1. Prestanite da ga upoređujete s drugim muškarcima

Niko nije svršen, ni on, ni vi, pa tako ni muškarci s kojima ga upoređujete. Upoređivanje će vam odvući pažnju od važnih stvari i vrednosti vašeg partnera. Naučite ga voleti onakvog kakav je.

  1. Verujte mu da vas voli

Ako želi da vaša veza i brak juspe jednako kao što i vi želite, ulaže trud, tada vas sigurno i voli. Možda vam on to i govori, ali mu vi ne verujete, jer vas je prethodno razočarao. Ako želite da brak uspe, počinite mu verovati, malo po malo.

  1. On mora biti na prvom mestu, a ne deca

Ako je brak srećan, i deca će biti srećna i obrnuto. Ma koliko se ponekad činilo suludo da deca budu manje važna od vašeg partnera, to se mnogima obilo u glavu, jer na kraju sve što je ostalo u braku jesu zajednička deca.

izvor: novi.ba

PODELI