REŠITE SE CELULITA! Napravite sok koji čisti organizam!

2085

Celulit je sloj masti koje se nalaze ispod kože. To ne bi bilo tako strašno da je on nevidljiv. Problem je u tome što su ove naslage nepravilno raspoređene ispod kože i što se celulit ispoljava u vidu kvržica koje nimalo lepo ne izgledaju. Najčešće ih upoređuju sa izgledom pomorandžine kore

Ako želite da rešite ovaj problem, ili da ga makar prikrijete, preporučujemo da napravite ovaj prirodan sok koji može da razbije naslage celulita.

Potrebni su vam aronija i cvekla.

Zdravstvene prednosti aronije

Desetine različitih antioksidanata smešteno je u ovom bobičastom voću. Sadrži veliku količinu tanina i flavonoida, a glavnu ulogu ima antocijanin, što aroniju čine najjačim poznatim antioksidansom današnjice. Šta to znači? Kao antiksidans, aronija povećava opšte zdravlje organizma, tako što eliminiše slobodne radikale u krvotoku, koži, očima, organima i tkivima, koji pokušavaju da dovedu zdrave ćelije do mutacije.

 Zdravstvene prednosti cvekle

Zahvaljujući prisustvu antocijana, koji daje tamno crvenu boju soku od cvekle, a utiče i na obnavljanje krvi, ova blagotvorna biljka deluje i antikancerozno. Cvekla izuzetno povoljno deluje slučaju demineralizacije kostiju i zuba. Jod iz cvekle čini je dragocenom u borbi protiv arterioskleroze i usporavanja procesa starenja. Osnov višestruke lekovitosti ove biljke čine ipak betanin i betain koji čine da cvekla podstiče razmenu materija, reguliše krvni pritisak, smanjuje holesterol, održava krvne sudove, podstiče rad jetre, grip u početnom stadijumu. Osim toga, koristi se za regulisanje krvnog pritiska (naročito niskog) i povoljno utiče na živce i rad mozga, , a pospešuje rad želuca, creva i zuči.

Sastojci za 1 napitak:

2 kašike soka od aronije
0,5 dl soka od cvekle
0,5 dl kisele vode

Priprema:

Sve sastojke pomešati i piti sok.

Izvor: informer.rs

PODELI