NaslovnaHrana kao lekZdravi receptiRazlozi zbog kojih treba piti vino

Razlozi zbog kojih treba piti vino

Opuštanje uz čašu vina konačno ima opravdanje!

Lekari su otkrili da ova navika unapređuje ljudsko zdravlje, pod uslovom da je umerena. Otkrivamo vam 7 razloga zbog kojih bi trebalo da se opustite uz čašu vina:

Čuva vaše srce

Fitohemikalije u vinu podižu dobar holesterol, dok antioksidansi štite sluzokožu koronarnih arterija. Jedna do dve čaše crnog vina optimalna je količina koja će vam pomoći da vidite ovaj efekat.

Sprečava gubitak sluha

U nedavnoj studiji otkriveno je da resveratrol koji se nalazi u crvenom vinu pomaže u očuvanju vašeg sluha. I zato, samo napred! Pustite svoju omiljenu pesmu i uživajte.

Štiti vašu kožu

I opet, resveratrol. Njegovo blagotvorno dejstvo neutrališe slobodne radikale koji napadaju kožu kad najmanje očekujete. Sipajte malo vina i recite zbogom oštećenjima kože!

Smanjuje rizik od moždanog udara

Konzumiranjem alkohola u umerenim količinama sprečava se zgrušavanje krvi, kao i nagomilavanje holesterola u arterijama, što zauzvrat smanjuje rizik od moždanog udara. Dakle, živeli!

Reguliše nivo šećera u krvi

Alkohol poboljšava reakciju organizma na insulin, koji reguliše nivo šećera u krvi. Kada je nivo šećera u krvi pod kontrolom, vaše telo neće skladištiti toliko glukoze i masnoća.

Pomaže muškarcima da imaju kvalitetniju spermu

Dobra vest za sve žene koje pokušavaju da zatrudne: Nedavno istraživanje otkrilo je da muškarci koji piju vino najviše tri puta nedeljno – imaju kvalitetniju spermu. Stoga, ukombinujte čašu vina sa nekom od namirnica koje podstiču libido, i vaš momak će biti nezaustavljiv u krevetu!

Čuva um

Umereno konzumiranje alkohola sprečava kognitivno opadanje jer poboljšava protok krvi kroz mozak. Živeli!

Izvor: cosmopolitan.rs

Poslednji tekstovi