NaslovnaLekariSaveti lekaraProf. dr Goran Malenković: Sve više Srpkinja ŽELI DA VRATI NEVINOST !

Prof. dr Goran Malenković: Sve više Srpkinja ŽELI DA VRATI NEVINOST !

Intimna hirurgija je među Srpkinjama sve više u trendu. Jedna od operacija ove regije, koja postaje sve popularnije, je himenoplastika – odnosno “vraćanje nevinosti”. Prof. dr Goran Malenković pričao je o tome i objasnio šta tačno himenoplastika podrazumeva.

– Dve najčešće intervencije o kojima se govori su himenoplastika i labioplastika. Himenoplastika obuhvata rekonstrukciju himena i lokalnih režnjeva na zidu vagine, a primenjuje se iz različitih razloga. Neki žele da udovolje društvenim pritiscima, zadovolje svoje lične zahteve, unaprede svoj seksualni život ili osveže svoj odnos sa partnerom, rekao je ginekolog i akušer Malenković u videu na svom Tik Tok profilu.

Međutim, on naglašava da se ovaj zahvat radi i u daleko ozbiljnije svrhe, i to upravo kao podrška žrtvama silovanja.

– Upravo zato postoje različite hirurške tehnike koje prilagođavamo svakom pojedinačnom slučaju. Odluka o izboru metode obavlja se nakon pregleda kod naših iskusnih ginekologa, dodao je prof. dr Malenković.

Ova intervencija se može obaviti na dva načina: ušivanjem rubova himena, što je jednostavnija procedura, a složeniji zahvat je rekonstrukcija himena.

Kako kaže, ponovno vraćanje nevinosti, tj. himenoplastika spada u kraće zahvate koji se rade u opštoj anesteziji i prosečno traje oko 45 minuta. Nakon obavljenog zahvata, rekonstruisani himen izgleda kao prvobitni, netaknuti himen, a tragovi operacije neće biti primetni.

Izvor: blic.rs

Poslednji tekstovi