Prirodni lek koji će vas osloboditi svih “ženskih problema”, a povećaće i grudi

484

Za 60 odsto žena bolne menstruacije i hormonski disbalans su svakodnevica. Da biste izbegle neprijatnosti preporučujemo vam čaj koji provereno deluje.

Peršun i hrana bogata vitaminom E samo su prva pomoć, ali za dugoročniji efekat isprobajte čaj od piskavice.

Ova biljka popularna je u Aziji, prisutna je u ajurvedi, a koristi se i kao začin i kao prirodni lek.

Ona je prirodan analgetik koji snažno ublažava bolove zahvaljujući sastojku koji se zove kolin. Zato je njeno dejstvo najviše potvrđeno kod bolnih ciklusa, simptoma PMS, ali i kod tegoba menopauze.

Ova biljka je bogata gvožđem, pa pogoduje osobama koje pate od anemije, a sadrži fitoestrogene koji u organizmu deluju kao estrogen.

Upravo se iz tog razloga piskavica koristi kao prirodna hormonska terapija, a istraživanja su pokazala i da deluje kao afrodizijak.

Budući da piskavica sadrži diosgenin i izoflavone, ona deluje i tako da ublažava promene raspoloženja, a dobar je i izbor za dojilje.

Istraživanja su pokazala da se proizvodnja mleka kod dojilja poveća već posle tri dana od početka uzimanja piskavice, a kada budete čitali još o ovoj biljci možete primetiti i da kažu da je ona dobar izbor za žene koje na prirodan način žele da povećaju grudi.

Čaj za ublažavanje bolnih ciklusa

  • U lonac ulijte 4 šolje vode.

  • Kad voda prokuva smanjite vatru, dodajte kašičicu semenki piskavice. Poklopite i ostavite da se kuva pet minuta na laganoj vatri.

  • Kada primetite da je voda postala žućkasta, isključite. Ostavite čaj da se malo ohladi pa ga procedite.

Čaj prelijte u teglu, pa pijuckajte tijekom dana kako biste ublažili tegobe svoje menstruacije.

Izvor: superzena.b92.net

PODELI