Prirodni antibiotik: Recept za narodni lek protiv infekcija urinarnog trakta

1610

U većini slučajeva, uzrok urinarnih infekcija su bakterije, od kojih je najčešća Escherichia Coli. Znatno ređe, upalu mogu izazvati virusi i gljivice. Zbog anatomije genitalnih organa, infekcije se znatno češće javljaju kod žena, nego kod muškaraca. Donosimo vam recept za provereni narodni lek protiv infekcija urinarnog trakta:

Biće vam potrebno:

  • 200 ml maslinovog ulja

  • 250 gr meda

  • 250 gr limuna

  • 250 gr peršuna (list i koren)

Priprema:

Peršun i limun s korom treba sitno da naseckate, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, izmiksajte u blenderu. Dobićete kašastu masu koju treba da čuvate u staklenoj ambalaži u frižideru.

Svaki dan ujutro treba uzimati jednu supenu kašiku. Nakon što potrošite celu smesu, bakterije treba sa nestanu.

Napomena: Bilo bi dobro da med nabavite kod proverenog pčelara, limun bi, svakako, trebalo da bude neprskani. Ukoliko limun ipak kupite u prodavnici, stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Koren peršuna, takode, treba da bude dobro opran.

Savet plus: Pijte čaj od peršuna

Peršun deluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvežavajuci, ubrzaće proces ozdravljenja. Kako biste ublažili, ili sprečili urinarnu infekciju, potrebno je da pijete čaj od peršuna. Uzmite jednu kašiku korena peršuna i prelijte sa 2,5 dl vode.

Kuvajte 5-6 minuta, a zatim poklopite 10 minuta, ohladite, pa potom procedite. Pije se 3 puta po 1 šolja.

Izvor: alo.rs

PODELI