NaslovnaPsihologijaMuško ženski odnosiPrepoznajte osobu bez duše - Znaci koji ukazuju da imate posla sa...

Prepoznajte osobu bez duše – Znaci koji ukazuju da imate posla sa lošom osobom

Verujemo da je većina vas čula za onu staru “prodao je dušu đavolu”. Verovali ili ne u natprirodne sile, oduvek je važilo da ono što je dobro – dobro je, a što ne valja – nije dobro, i tu nema nikakve dileme.

Baš iz tog razloga, sigurni smo da ste do sad sigurno sreli nekoga, za koga bi se moglo reći da svojim ponašanjem ostavlja utisak osobe bez duše. Njih uglavnom “krase” sve one loše osobine i najbolje bi bilo sklanjati se i ne dozvoliti im da previše utiču na vaš život.

Na portalu Quora, postavila se interesantna anketa u kojoj je postavljeno pitanje kako prepoznati one bez duše. Ovih 8 odgovora najčešće su se provlačili kao objašnjenje i ono što je takvim ljudima zajedničko.

Loše navike

Jedan od očiglednih signala koji ukazuje na odsustvo ljudske duše, po mišljenju stručnjaka je prisustvo loših navika. To može biti zavisnost od alkohola, droge, kockanja ili ljubavnih afera. Prekomerna strast prema lošim navikama ume da pokvari ljudsku dušu.

Apatija

Čovek bez duše često ne pokazuje nikakvo interesovanje za život. On ne vidi radost, sreću, već život posmatra u sivim tonovima. Nedostatak životne radosti, nemogućnost uživanja u malim stvarima, uglavnom ukazuje na neke ozbiljne probleme ovih osoba.

Nedostatak empatije

Čovek bez duše samo gleda na sebe. On je ravnodušan prema tuđoj patnji. Ne saoseća, niti ga zanimaju problemi drugih, pa čak i kad su u pitanju najbliži prijatelji i porodica. Uglavnom smatra da sve što se nekome događa je apsolutno zasluženo te neretko i uživa u tuzi drugih.

Sebičnost

Čovek koji se zalaže za ponižavanje drugih uništava sopstvenu dušu. Osobe bez duše često ne žele da dele ni informacije o sebi, ni bilo šta što je u njihovom vlasništvu, koliko god da ih to ne bi oštetilo. Prodali bi i najbliže da se domognu onoga što žele, a od drugih bi uzeli sve, pa čak i ono što već i sami poseduju – samo da neko drugi ne bi imao.

Materijalizam

Ljudi bez duše posesivno grabe materijalno. Apsolutno ih ne zanima duhovno. Oni se bave gomilanjem novca i druge stvari im nisu bitne.

Zavist

Ovo je razlogom jedan od sedam smrtnih greha. Zavist ne samo da uništava dušu, već je i pogubna za um. Ovakve osobe žudeće za svim oko sebe a tuđi uspeh, novac, sreća, uvek će im biti trn u oku.

Selektivna amnezija

Stručnjaci kažu da je ovo znak nedostatka duše, jer osoba, nekim čudom, zaboravlja na svoja nepristojna dela, incidente koji su se desili njegovom krivicom. Verovatno vam se desilo da dotičnu osobu konfrontirate zbog toga šta je učinila, a ona odreagovala kao da ne zna o čemu govorite, da ste sve izmislili i neretko će celu priču okrenuti u svoju korist, odnosno možda vas i napasti, jer napad je najbolja odbrana.

Veliki umor i iscrpljenost

Naši stari bi rekli: zloba ga jede iznutra. Ta osoba izgleda kao da se vratila iz rata: umorna je – a spava, zdrava je – a izgleda bolesno.

Izvor: ordinacija.tv/.krstarica.com 

Poslednji tekstovi