POŽURITE na BESPLATNU proveru ANTITELA na KORONU

7384

Na Beogradskom sajmu, tačnije na vakcinalnom punktu, možete besplatno da proverite antitela, ali samo ukoliko ste primili određenu vakcinu.

Doktorka Milena Turubatović objasnila je za TV Prvu da je veliki odziv građana, ali da u ovoj studiji mogu da učestvuju samo oni koji su primili ili nameravaju da prime kinesku vakcinu.

“Ova usluga je pružena građanima koji primaju kinesku vakcinu. Ukazuje im se prilika da besplatno urade antitela, ali samo ako tog dana primaju sinofarm kinesku vakcinu – bilo prvu, drugu ili treću dozu. Ne možemo kod svih to uraditi i to toga dana ovde kod nas. To je mnogo olakšavajuća okolnost za džep, jer je besplatno”, rekla je dr Turubatović.

Ona je objasnila da je u pitanju studija koja se sprovodi u više gradova Srbije – Nišu, Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu, kao i da je ovo idealna prilika da građani provere antitela potpuno besplatno, a da time pomognu i u naučne svrhe.

U ovoj studiji treba da učestvuje 10.000 građana, pa u skladu tim, ova akcija besplatne provere antitela nema određeni datum do kada će trajati.

Doktorka Turubatović je istakla da je veoma bitno da se građani vakcinišu i da mogu da posete sajam svakog radnog dana i vikendom od do 15 i 30 časova.

Izvor: b92.net

 

 

PODELI