NaslovnaPsihologijaZabavaPosle svadbe pukla bruka, mlada otkrila sve detalje: "Očekivala sam da bude...

Posle svadbe pukla bruka, mlada otkrila sve detalje: “Očekivala sam da bude praznih koverti, ali ovome se nisam nadala”

Dilemu oko toga šta pokloniti mladencima, najveći broj svatova rešava tako što sa sobom ponese kovertu sa novcem, ne bi li novopečenom paru olakšao početak zajedničkog života. Sa druge strane, neki mladenci iz Srbije svedoče i da ih je prilikom otvaranja tih poklona dočekalo neprijatno iznenađenje – prazna koverta.

Venčanje održano prošle nedelje u Leskovcu, pokazalo je pak novu, ružnu praksu gostiju, koju je mlada nakon svadbe morala da podeli sa svim dobrim prijateljima i komšijama i otkrije kako su ona i njen novopečeni suprug prošli nakon svadbe.

“Nismo bili od onih koji prave veselje samo da bi zaradili, ali ovome se stvarno nismo nadali. Očekivala sam da bude praznih koverti, ali nijedna nije bila prazna, samo je bilo onih koji su na svadbu došli praznih ruku. I ne bih verovala da mi je neko to pričao pre svadbe, ali sam se i sama uverila u to na samom veselju, tačnije odmah na početku dok smo se slikali sa gostima”, ispričala je Teodora M.

Na samom ulazu z svačanu salu, kaže, organizovano je slikanje, a odmah pored mladenaca stajala je i kutija za koverte.

“Skoro svi gosti su ubacivali koverte, međutim, pojedini gosti i sa moje, a i sa suprugove strane su došli bez ičega. Čak nisu ni stavili novac za kićenje svatova. Stali, slikali se i produžili dalje. Tada nisam mogla da razmišljam o tome šta su doneli, ali videla sam da kovertu nisu ubacili. Pomislila sam da su možda kupili poklon, pa dali konobarima ili ostavili sa strane. Međutim, posle slavlja sam videla da nijedan poklon nismo dobili, dakle nisu doneli ništa”, kaže.

Ona navodi i da je saglasna sa tim da su gosti pozvani da ulepšaju to veselje.

“Smatram da je osnovna kultura doneti bar sitnicu, a dolazak praznih ruku vidim kao bezobrazluk, bruku i nepoštovanje tih mladenaca i veselja na kome su došli. Još gore od svega je što se ti isti gosti nakon svadbe hvale kako su dobro pojeli i popili u restoranu toliko da ni sutradan ne moraju ništa da jedu”, priča besna mlada.

Izvor: blic.rs

Poslednji tekstovi