NaslovnaLekariZdravlje muškaraca"POLNI ORGAN MI SE SMANJIO"- Muškarci sve češće govore o OVOJ POSLEDICI...

“POLNI ORGAN MI SE SMANJIO”- Muškarci sve češće govore o OVOJ POSLEDICI korona virusa, a evo šta kažu lekari

Javio se čovek u tridesetim godinama koji tvrdi da se suočava sa neobičnom posledicom kovida – naime, on tvrdi da mu se penis smanjuje.

“Pre kovida, imao sam penis prosečne veličine. Zarazio sam se korona virusom jula 2021. godine i hospitalizovan sam. Primetio sam da mi se nakon toga penis smanjio za 3.8cm”, tvrdi ovaj čovek, koji je odbio da kaže da li se vakcinisao.

“Požalio sam se lekarima koji misle da se to desilo usled oštećenja vaskularnog sistema, a kažu mi da je ovo verovatno trajna posledica”, kaže on.

Lekari su došli do nekoliko mogućih teorija o tome kako covid-19 može da doprinese smanjenju muškog polnog organa, iako nijedna od njih još nije dokazana. Urolozi smatraju da bi erektilna disfunkcija nakon virusa mogla da bude povezana s vaskularnim posledicama bolesti. Osobe s teškim oblikom kovida mogu da dožive upalu u celom telu, posebno u srcu i oko njega, što može rezultirati blokiranim protokom krvi do penisa.

Urolozi se već izvesno vreme bave temom “kovid penisa”, a mnogo pažnje izazvao je savet dr Ešli Vinter, urologa koja predlaže posebnu pumpicu za penis koja pospešuje cirkulaciju.

 

 

 

Poslednji tekstovi