NaslovnaNekategorizovanoPatrijarh Pavle: Volite i poštujte čoveka dok je živ

Patrijarh Pavle: Volite i poštujte čoveka dok je živ

“Život je neizvestan. Danas ste zdravi, u punoj snazi, sutra već može biti drugačije, i obrnuto. Danas ste tužni ali ne znači da vas za par minuta ili do kraja dana nešto ne može silno obradovati, ali opet i obrnuto. Činjenica je da dan, a kamoli život ima lepih i loših trenutaka, čovek se uči dok je živ da bi se izborio sa njima.

Svaki dan posmatrajte kao mali život. Ne pridajte značaju sitnicama, ko je šta rekao za vas, za drugoga, toga je uvek bilo. Uvredi li vas neko, neka je, njemu na čast, prevari li vas neko, izda, razočara, neka je Bogom prosto, idemo dalje, život je dragocen da bi smo se bavili bezvrednim stvarima.

Nemojte se zamerati sa roditeljima, roditeljima supružnika, decom, braćom i sestrama, komšijama svi smo ljudi svi grešimo, nemojte da vas sutra boli kad izgubite tu osobu i shvatite da ar placa, trošna kuća, loša reč, uvreda i kleveta ne pokrivaju cenu bola za osobom koju ste zbog istog izgubili.

Ne dajte da vas smrt uveri u to, volite i poštujte čoveka dok je živ. Srcem oprostite, njega zacelite a dušu umirite, potrebna je samo volja. Verujte, čovek i vaša savest nemaju cenu. Ispravite stvari na vreme.”

Patrijarh Pavle

Izvor: ordinacija.tv

 

 

 

 

 

 

Poslednji tekstovi