NaslovnaSaveti lekaraMultipla sklerozaOvako se prof. dr Jelinek izlečio od MULTIPLE SKLEROZE na prirodan način

Ovako se prof. dr Jelinek izlečio od MULTIPLE SKLEROZE na prirodan način

Umesto da prihvati dijagnozu, Prof. dr Jelinek je zaronio u istraživanje šta naučni dokazi zapravo govore o MS. Na njegovo zaprepašćenje, on je otkrio da rigorozna promena načina života može da zaustavi i čak preokrene tok bolesti.

Sedamnaest godina kasnije, on kaže da je „bez simptoma – Ja sam savršeno dobro.“

Ja sam zapravo boljoj formi i zdraviji nego što sam ikada bio u bilo kom trenutku u mom životu

Brojne studije su podržale Jelinekov program, koji je detaljno objasnio u svojoj knjizi, “Prevazilaženje multiple skleroze: Dokazima potkrepljen vodič do izlečenja”.

Promena načina života leči “neizlečivu” bolest

MS nastaje kada imuni sistem napada mijelinski omotač koji štiti nervne ćelije, uzrokujući usporavanje nervnih signala između mozga i ostatka tela. Bolest odlikuje širokim spektrom neuroloških simptoma, uključujući krutost mišića i grčeve i gubitak kontrole nad telesnim funkcijama. Iako je sama bolest retko fatalna, ona može dovesti do komplikacija – kao što su infekcije – koje mogu biti smrtonosne.

Lekar koji je dijagnostikovao Jelineka je ponovio konvencionalnu mudrost: ne postoji način da se spreči napredovanje MS.

Bilo je, ‘Slušaj, druže, imam užasne vesti. Imaš ovu neizlečivu progresivnu neurološku bolesti i ništa ne možeš uraditi povodom toga„, Jelinek se prisetio.

Ali Jelinek nije prihvatio doktorove reči. Umesto toga, on je počeo da traga po raznim medicinskim istraživanjima, nejasna i nedovoljno ispitana pitanja vezano za MS još iz davne 1930. On je takođe formirao i međunarodnu mrežu MS pacijenata koja je sada porasla na 16.000 članova.

Na osnovu svojih istraživanja, Jelinek je sastavio program promene načina života koji je podržan dokazima. On je odlučio da testira program na sebi, a promovisan je članovima njegove MS zajednice.

Bile su potrebne godine da simptomi nestanu„, rekao je on. „Proces je bio dugotrajan, ali sedam godina nakon dijagnoze sam shvatio više nisam imao MS…

Otkriveno je da starost nije bitna, niti je važno koliki je stepen invaliditeta – moguće je da se stabilizuje bolesti u bilo kojoj fazi.

Pet delova Jelinekovog programa su:

  1. Dijeta.

Program poziva da pacijenti prestanu da jedu meso, mlečne proizvode i bilo kakvu hranu bogatu zasićenim mastima, i da se umesto toga hrane biljakama dopunjenim sa algama i nutritivnim kvasvem koji sadrži omega-3 masti kao i kompleks B vitamina koji je obavezan, preporučuje se takođe i korišćenje lanenog ulja.

  1. Vežba.

Pacijenti treba da vežbaju bar 20-30 minuta dnevno, pet dana nedeljno, po mogućstvu na otvorenom.

  1. Sunčeva svetlost / vitamin D.

Pacijenti bi trebalo da budu izloženi sunčevoj svetlosti minimum 15 minuta dnevno (bez kreme za sunčanje) pet puta nedeljno.

  1. Duhovnost.

Pacijent svaki dan treba da provede u molitvi bar 30 minuta i da da otvori svoje srce. Kao i ostali delovi programa, molitva je dokazana kao jedna od najefikasnijih metoda kod lečenja autoimunih bolesti.

  1. Lekovi.

    Za razliku od konvencionalnih MS tretmana, Jelinekov plan zabranjuje upotrebu bilo kakvih farmaceutskih lekova. Program upozorava pacijente o štetnosi lekova i njihovim neželjenim dejstvima.

Program se takođe preporučuje bolesnicima obolelim od bolesti srodnih MS-u i pacijenatima koji imaju povećani rizik od razvoja bolesti.

Program  zapravo može pomoći u sprečavanju bolesti na prvom mestu. Naravno, ovi koraci mogu imati koristi svima, a ne samo onima koji žele da leče ili preventuju MS.

Izvor: centarzaprirodnumedicinu.com

Poslednji tekstovi