NaslovnaHrana kao lekPovrćeOvako RUSI krompirom leče HEMOROIDE za nedelju dana (RECEPT)

Ovako RUSI krompirom leče HEMOROIDE za nedelju dana (RECEPT)

U Rusiji se od davnina pribegava jednom neobičnom, ali gotovo tradicionalnom receptu koji na duže staze omogućava potpuno povlačenje hemoroida, koji nastaju usled pojačanog pritiska na vene u rektumu i dovode do nakupljanja krvi i bolnih oticanja.

Ruski narodni recept

Ovaj tradicionalni recept već vekovima se koristi u ruralnim predelima Rusije, a zbog svoje delotvornosti neretko ga i sami lekari preporučuju kada se kreme, čajevi i medicinski preparati pokažu nedelotvornim.

Recept se zasniva na sirovom, oguljenom krompiru koji mora biti svež, tvrd i kvalitetan, nikako proklijao ili zelene boje

Recept se zasniva na sirovom, oguljenom krompiru koji mora biti svež, tvrd i kvalitetan, nikako proklijao ili zelene boje. Kada se oguli, iseći ga na tanke štapiće, tako što prvo krompir naseckamo na kolutove pa od jednog koluta napravimo štapić tj. otkinemo komad sa leve i sa desne strane i ono što ostane u sredini treba da izgleda kao štapić. Tako pripremljene štapiće staviti u zamrzivač dok se ne zalede. Tako zaleđen štapiće krompira, jedan po jedan stavljati u analni otvor prvih 4 dana na samo 30 sekundi. Nakon četvrtog dana, svaki put ostavljati štapiće da deluje još po pola minuta duže. Postupak ponavljati dok se hemoroidi potpuno ne povuku.

Krompir za hemoroide usmeren je na uklanjanje edema i upale, eliminisanje bolova i jačanje zidova krvnih sudova. Svež, kvalitetan krompir sadrži skrob, koji ima zaštitni efekat, uklanja grčeve i bol u delovima upale. Vitamin C u krompiru povoljno  deluje na zidove krvnih sudova – smanjuje krvarenje hemoroida. Kalijum, magnezijum, fosfor i kalcijum u krompiru pomažu  kod smanjenja svraba na upalnim mestima, dok vitamin E i pektin  imaju pozitivan efekat u lečenju hemoroida; ublažavaju bol i pomažu u resorpciji upalnih čvorova.

Dok koristite krompir kao prirodan lek za hemoroide, neophodno je da jedete  što više svežeg voća i povrća, kao i vlaknaste hrane, izbegavate alkoholna pića jer ona mogu dehidrirati pacijente sa hemoroidima. Osim toga, zahvaćena zona se mora svakodnevno čistiti pomoću tople vode i sapuna, posebno nakon defekacije. Čista i suva analna regija će biti mnogo manje iritirana i upaljena.

Izvor: ordinacija.tv/novosti.rs

Poslednji tekstovi