Očistite jetru medom Uljane repice

21446

Med uljane repice je specifičnog ukusa i izuzetno je bogat polenom.
Uljanoj repici raduju se i pčele i pčelari, a drag je i svim medokuscima. Med od ove biljke prvi je u sezoni koji vrcaju naši pčelari iz ravnice i veoma značajan u razmnožavanju pčela. Pčele na paši uljane repice dožive neverovatan razvoj. Njeno cvetanje traje oko tri nedelje i za to vreme jake zajednice mogu da prikupe punu košnicu meda.

Ovaj med izrazito je kremast i veoma brzo kristališe u fine, sitne kristale, već nekoliko dana nakon vrcanja. Bogat je polenom, mineralima i vitaminima i veoma  lako se vari. Odličnog je kvaliteta i ima snažna antibakterijska svojstva, blagotvorno deluje na disajne organe, čisti jetru i reguliše nivo masnih kiselina u organizmu. Preporucuje se u borbi protiv čireva, kao i tegoba sa prostatom.

Med od uljane repice je idealna baza za sve maske od meda.
Zbog svog visokog kvaliteta i snažnih antibakterijskih svojstava, ovaj med je odličan za pripremu preparata na bazi matične mleči.

Med od uljane repice  je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre doručka ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju.

Med od uljane repice se može čuvati na sobnoj temperaturi, bez uticaja direktne sunčeve svetlosti.

Med ima prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 50ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.

PODELI