NaslovnaBiljeLekovito biljeOblogama od KUPUSA naše bake su lečile- Bol u kukovima i kolenu,...

Oblogama od KUPUSA naše bake su lečile- Bol u kukovima i kolenu, probleme sa kostima, proširene vene, upalu bešike, migrene, upalu mišića (RECEPT)

Vekovima unazad se kupus koristi za lečenje. Sve vrste kupusa se mogu koristiti za pravljenje obloga, ali najefikasniji je crveni kupus. Njegova anti-inflamatorna svojstva se koriste za lečenje bola u zglobovima zbog artritisa i sportskih povreda.

Obloge od listova kupusa su veoma efikasne u lečenju raznih bolesti, kao što je: astma, gangrena, epilepsija, bronhitis, glavobolja, prehlada i gnojni osip na telu.

Takođe, uz pomoć obloga od kupusa možete lečiti tendinitis, bol u kukovima, bol u kolenu, probleme sa kostima, proširene vene, upalu bešike, migrene, upalu mišića, bubuljice, nesvesticu, opekotine, otok i slično.

Pored navedenog, list kupusa kao lek je dobar i u borbi protiv smrzavanja, ujeda insekata, upale pluća, ozbiljnih povreda, potkožnih čireva, ujeda, upala i modrica.

Za lečenje navedenih oboljenja i bolesti, kojih stvarno ima puno, najbolje je da za obloge koristite najveće zeleno lišće kupusa.

Sve vrste kupusa se mogu koristiti za pravljenje obloga, ali najefikasniji je crveni kupus.

Kako napraviti obloge od kupusa

Ako se pitate kako napraviti obloge od kupusa, samo sledite sledeće uputstvo:

Kupiti veliki, organski (ako je moguće) kupus.

Skinuti spoljašnji list i oprati ga.

Osušiti list, zatim koristite nož da isečete i uklonite tvrde žile (nervaturu) sa lista.

Postavite list kupusa na ravan sto, koristeći oklagiju ili staklenu bocu pritiskajte list da oslobodi prirodne sokove.

Kako se stavljaju oblozi od kupusa?

Postavite list kupusa direktno preko zahvaćenog zgloba ili obolele oblasti.

Pokrijte list sa gazom ili zavojem i podignite ovu obolelu oblast ako je to moguće.

Držite oblog od kupusa na ugroženom području do sat vremena. Možete ponoviti ovaj proces sa drugim listom kupusa 2-3 puta dnevno.

Od kupusa možete napraviti velike tople ili hladne obloge. Za hladne obloge, držite kupus u frižideru pre nego što započnete proces koji smo naveli gore. Za tople obloge, zagrejte list kupusa u mikrotalasnoj 15-30 sekundi. Onda možete da preskočite korak sa oklagijom, jer će toplota osloboditi sokove od kupusa.

Izvor: ordinacija.tv/ espreso.co.rs

Poslednji tekstovi