Novak Đoković: ONA JE MOJA DRUGA MAJKA, toliko toga me je naučila u životu, ZBOG NJE sam dostigao sve

937

Nebrojeno puno puta je osvajač 21 grendslem titule Novak Đoković isticao da je njegova teniska majka bila pokojna Jelena Genčić. Vrhunski stručnjak i žena sa posebnim osećajem za pružanje onoga što je Novaku bilo u toj fazi razvoja potrebno za sticanje pravih životnih i sportskih vrednosti. Sa kojom je stasala I njegova ljubav i poznavanje simbolike i važnosti Vimbldona za teniski svet i istoriju.

Pobedom nad Kirijosom Novak je izjednačio rezultat njegovog idola iz detinjstva Pita Samprasa sa osvojenih sedam titula na Vimbldonu. Da je Jelena Genčić tu – interesovalo nas je – šta bi joj rekao?

– Ja bih je prvo – zagrlio! Koliko mi je žao što nije više sa nama, toliko mi je drago da sam imao priliku da posle ostvarenja tog istorijskog uspeha i osvajanja mog prvog trofeja ovde 2011. da to podelim sa njom, da je je zagrlim i da budemo u njenoj kući na Dedinju gde smo provodili puno vremena – sanjajući zajedno – sa setom i ovom prilikom kaže Novak.

Setio se Novak dana provedenih sa Jelenom kada je bio dečak.

– Ona me je toliko toga naučila o životu, a da ne pričam o tenisu, i taj profesionalizam i posvećenost koji mene danas odlikuje dolazi od nje. Ona je bila toliko temeljita u svojim analizama, pripremama… Ja sam sa 8-9 godina boravio kući kod nje, na kasetama smo gledali video-snimke velikih šampiona. Objašnjavala mi je igru, taktiku, zašto radim određene drilove, kako moram da živim. Takođe se znalo da je bitno kakve ocene imam u školi, šta jedem, kada se ide na spavanje i kada se budi, da znam da spremim svoju torbu i da je bitno da se uvek sportski, fer i sa poštovanjem odnosim prema ljudima.

Zajedno sa Novakovim roditeljima Srđanom i Dijanom, Jelena uvek zauzima posebno mesto u njegovom srcu.

– Jelena je imala veliko poverenje i podršku mojih roditelja i zajedno sa njima je na jedan neverovatno veliki način uticala na mene. Bez daljnjeg, ona je moja “teniska majka” i najvažniji teniski mentor, žena koja mi je dala mogućnost da budem ovde. Znam da je sa mnom ovde u mislima. Zahvalan sam na svemu što mi je pružila u mojim počecima, vremenu koje mi je posvetila jer, da ne zaboravimo, ona je bila reprezentativka u rukometu. Trener Ivaniševiću i Moniki Seleš, legenda našeg sporta u periodu kada sam kao klinac počinjao da igram tenis, značajna ličnost u srpskom društvu. I ona je takva želela da mi posveti vreme i provede godine i godine sa mnom na terenu i van njega i da me uputi, nauči, usmeri. Pored mojih roditelja, ona ima najveće zasluge za sve ovo što se meni dešava – zaključio je Novak u pijetet svojoj velikoj mentorki Jeleni Genčić posle osvojene sedme Vimbldonske titule.

izvor: kurir.rs

PODELI