NaslovnaHrana kao lekVoćeNema bolesti koja ne može da se leči URMAMA - Jedna svako...

Nema bolesti koja ne može da se leči URMAMA – Jedna svako jutro na prazan stomak topi salo

Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa običnom šećeru. Lako se vare i smanjuju osećaj gladi. Po svom sastavu urme su prava prirodna multivitaminska “tableta”, koju mogu da koriste deca i odrasli.

Od anemije, preko visokog krvnog pritiska, holesterola, pa sve do raka, skoro da nema bolesti koja ne može da se leči urmama, a mnogi stučnjaci savetuju da je potrebno da ih konzumirate redovno.

Anemični pacijenti trebalo bi da jedu što više urmi, jer su one odličan izvor magnezijuma.

Urme sadrže kalijum, koji je koristan kod zaustavljanja dijareje. Osim toga, urme pomažu da se crevna flora što brže obnovi. Redovnim uzimanjem urmi olakšaćete crevima da stvore dobre bakterije.

Konzumiranje urmi četiri nedelje prije porođaja majkama može da olakša porođajne bolove i umanji krvarenje. Žene koje su prije porođaja jele hurme, porodile su se lakše i brže, za razliku od onih žena koje nisu uzimale ovo voće. Osećaj sitosti

Zbog visokog procenta hranjivih materija, urme kod čoveka izazivaju osećaj sitosti i olakšavaju gubitak težine. Ako na prazan stomak uzmete urmu, ona će regulisati rad creva i organizmu dati potrebni šećer.

Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo neverovatno voće. Tokom noći potopiti urme sa semenkama u vodu. Ujutro iz njih ukloniti semenke, samleti ih u blenderu zajedno sa vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj lek uzimati nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce.

Urme imaju sposobnost da smanje nivo neželjenog holesterola u telu.

Izvor:.b92.net

Poslednji tekstovi