Narodni lekovi koji ODVIKAVAJU od ALKOHOLA

764

Ukoliko je čovek svestan da problem postoji, shvata da je bolestan i želi da se vrati normalnom životu, narodni preparati i čajevi mogu mu pomoći u lečenju zavisnosti od alkohola…
Niko, naravno, ne može garantovati brz i potpun oporavak lečenjem pomoću lekovitog bilja. Međutim, ustanovljeno je da neke biljke mogu izazvati trajni efekat odbojnosti prema alkoholu, a druge značajno olakšavaju mamurluk i simptome apstinencije. U principu, pravilno i dosledno korišćenje lekovitih trava i mešavina često daje dobre rezultate.

Napitak od ovsa

Emajliranu šerpu od 3 l napuniti do polovine neočišćenim ovsom, a zatim sipati hladnu vodu do vrha. Na laganoj vatri kuvati ovas oko pola sata. Procediti vrelu tečnost i dodati 100 g nevena, pa poklopiti i umotati u ćebe. Nakon 10-12 sati procediti tečnost . Piti po 2 dl, tri puta dnevno, pre jela.

Čaj od majčine dušice

Četiri kašike majčine dušice preliti sa 0,75 l ključale vode i ostaviti da stoji 5 minuta. Na svakih 2 sata uzimati po jednu kašiku čaja. Majčina dušica se pokazala kao vrlo moćno prirodno sredstvo za lečenje od alkoholizma. Kod alkoholičara će njena upotreba izazvati mučninu, proliv, povraćanje, pojačanu glad, ali delovaće i umirujuće, i tako ublažiti apstinencijalnu krizu.

Čaj od hajdučke trave i divljeg pelina

Pomešati 100 g hajdučke trave i 50 g divljeg pelina, pa kašiku mešavine preliti sa 6 dl ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji jedan sat. Procediti i piti po 2 dl čaja, tri puta dnevno pre jela. Nakon svaka 3 dana tretman se ponavlja, dok god se ne pojavi averzija prema alkoholnim pićima.

Zeleni  čaj

U Kini i Japanu smatraju da konzumacija zelenog čaja i te kako ima veze s tim. Preporučuju se  3 šolje dnevno, kako bi se smanjila želja za alkoholom.

Sirup koji jača jetru

Ovaj preparat pomaže u čišćenju organizma od toksina, jača jetru i uklanja bol u želucu. On vam dugoročno može predstavljati idealno rešenje za lečenje alkoholizma na prirodan način.

Sipati u 2 decilitra hladnije vode po dve supene kašike cveta vratića i hajdučke trave .Ostaviti dobro poklopljeno nek odstoji  tokom cele noći.

Ujutru prokuvati i ostaviti poklopljeno sve dok se ne prohladi. Procediti dobro i dodati dve kašike smeđeg šećera i dve kašike domaćeg meda. Potom opet prokuvati i ostaviti na hlađenju. Piti po dve kašike slatkog sirupa, obavezno pre doručka i večere.

Biljna kupka

Biljne kupke su se pokazale kao veoma blagotvorne u slučaju alkoholizma. Ovaj način lečenja naročito se preporučuje zavisnicima od piva, od kojeg najviše stradaju kardiovaskularni sistem i bubrezi. Za kupku je potrebna po jedna supena kašika korena anđelike i listova breze, koji se sipaju u litar vode i kuvaju pet minuta. Potom se odvar sipa u kadu s toplom vodom. Ova kupka podstiče izbacivanje alkohola i toksina iz organizma, a pomaže u svim stadijumima alkoholizma.

izvor:lekovitobilje.rs

PODELI