Narodna medicina za KUĆNE LJUBIMCE: Zdravo BILJE koje pomaže pri uklanjanju tegoba

286

Bilje može pomoći da vaš ljubimac bude zdrav i može se koristiti kao alternativni tretman za neke bolesti, baš kao kod ljudi. Vlasnici kućnih ljubimaca okreću se holističkijim režimima za kućne ljubimce za opšte zdravlje jer su efikasni i bezbedni za upotrebu. I sam pas, kada mu je loše posegne za travom da je pase, te su prirodni načini uvek bolje rešenje.

Aloja

Aloja je dobra opcija za kućne ljubimce koji imaju posekotine ili ogrebotine. Koristite svežu aloju ako je moguće. Jednostavno umasirajte u zahvaćeno područje. Ima dejstvo hlađenja i pomoći će da se područje održi vlažnim tako da može brzo da zaraste.

Pčelinji polen

Iako ne spada u bilje, dolazi iz njih. Pčelinji polen je odličan izvor hranljivih materija za kućne ljubimce. Sadrži skoro 40 procenata proteina i dobar je izvor vitamina A, C, D, E i B kompleksa. U stanju je da održi kardiovaskularni sistem zdravim i pomaže u jačanju respiratornog sistema.

Lavanda

Ova biljka odlična je za kućne ljubimce koji su pod stresom. Da li je to zbog buke, određenih povreda ili zvona na vratima. Dodavanje ekstrakta valerijane, ovsa i kamilice pomoći će da ih prirodno umirite. Druga opcija je da dodate samo malo ulja lavande blizu njuške. Operite posteljinu za pse sa malom količinom ulja lavande kao i za dugotrajan tretman.

Suručica

Lekovi protiv bolova mogu imati ozbiljne neželjene efekte na neke kućne ljubimce. U nekim situacijama možete zameniti biljku livadicu ili suručicu umesto lekova preko recepta. Ovaj prirodni lek za ublažavanje bolova treba davati u malim dozama kao dodatak i tek nakon provere sa svojim veterinarom.

Pivski kvasac

Pivski kvasac je odlično rešenje za kućne ljubimce koji se bore sa buvama. Buve i njihovi ujedi izazivaju alergijsku reakciju kod kućnih ljubimaca. Koristite jednu kašičicu ili jednu tabletu dnevno. Ovo smanjuje svrab i sprečava infestaciju buvama.

Vodite računa da na vreme otrkijete da li je vaš pas alergičan na bilje i na polen, što će se vrlo brzo manifestovati već u mladosti. Ukoliko je to slučaj, koristite tradicionalne lekove za vašeg psa ili one koje vam prepiše veterinar. Ukoliko vam je pas sasvim zdrav i otporan na alergije, ovo alternativno lečenje biće mnogo bolje i zdravije za vašeg psa.

izvor: magazin.novosti.rs

PODELI