NaslovnaLekariAlternativaNapravite drevni ruski lek koji oporavlja KIČMU!

Napravite drevni ruski lek koji oporavlja KIČMU!

Isprobajte domaći lek koji potpuno oporavlja organizam i obnavlja kičmu. Moramo naglasiti da je veoma popularan kod lekara ruske alternativne medicine.

Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:
– 40 gr kurkume u prahu,
– 100-150 ml vode.

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promešajte i dovedite do ključanja. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno mešajte. Ako je mešavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smesa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vreme pripremite mleko:
– 250 ml mleka,
– 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji),
– med po ukusu.

Priprema:

Mleko prokuvajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u večoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru.

Gotovu pastu dodavati u vruće mleko po 1 kašičicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).

Važno: oni koji imaju probleme sa žučnom kesom bolje da ne rizikuju, jer kurkuma ima diuretički efekat.

Šta sve leči kurkuma?

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko ceni ovu lekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Lekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, lepljive toksine, podstiče krvotok i kompletan metabolizam. Gorak ukus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože.  Takođe, uklanja taloge i lepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mleko, matericu i jetru. Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje opremljenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.

Autor: infosavjetnik.com

Poslednji tekstovi