NaslovnaHrana kao lekSiti i vitkiNapitak sa MEDOM i CIMETOM za mršavljenje i izbacivanje otrova iz tela...

Napitak sa MEDOM i CIMETOM za mršavljenje i izbacivanje otrova iz tela (RECEPT)

Dok sam sa koleginicom razmenjivala iskustva o detoksikaciji organizma, saznala sam za njen “tajni” metod, koji, kako mi je objasnila, redovno praktikuje i oseća se (a i izgleda) fantastično.

Tajna je u moćnoj kombinaciji meda i cimeta. Zajedno, ova dva sastojka su odlična za topljenje kilograma, posebno u predelu stomaka, budući da ubrzavaju metabolizam.

Osim gubljenja kilograma, med i cimet imaju brojne prednosti po organizam. Da je tako, svedoče i zapisi stari i do 2000 godina. Evo za šta su naročito korisni:

  • pomažu bolju probavu
  • ubrzavaju oporavak od respiratornih oboljenja
  • jačaju kosti
  • štite zglobove
  • blagotvorno deluju na kožu lica, kosu, zube

Topao napitak napravljen sa medom i cimetom je jedan od najboljih načina da se uravnoteži šećer u krvi, “pogura” metabolizam i pomogne uklanjanju viška masti. Pošto je mast koja se gomila u predelu abdomena osetljiva na jedinjenja koja sadrži cimet, cimet je dobro sredstvo da se smrša u tom predelu.

Napitak  od cimeta napravite na sledeći način: pola kafene kašičice organskog cimeta rastvorite u šolji vrele vode. Pokrijte i ostavite tako 15 minuta. Potom dodajte kašičicu meda i popijte odmah. Ovaj napitak je najbolje uzimati ujutru.

*nikada nemojte dodavati med u vrelu vodu, već je obavezno da se umeša u prohlađenu

Koleginica je napomenula da ona ovu kombinaciju pije dva puta dnevno, ujutru i uveče. Nakon tri dana je primetila prve promene. Izgubila je masne naslage sa predela tela sa kojima se obično najviše mučila, a i kaže da je imala utisak da je mogla da oseti kako joj toksini izlaze iz tela. Toliko je bilo intenzivno iskustvo. Za početak, svakako savetuje da se pije ujutru.

Izvor: magazin.novosti.rs

Poslednji tekstovi