NaslovnaHrana kao lekZdravi sokoviNapitak koji leči depresiju i loše raspoloženje (recept)

Napitak koji leči depresiju i loše raspoloženje (recept)

Za limunadu od kurkume je utvrđeno da sadrži neke od najboljih lekovitih vrednosti, ali pazite da ga ne izlažete visokim temperaturama, jer se nivo hranjivih materija može smanjiti ili oslabiti. Poznato je da kurkuma ima snažna antiupalna svojstva. Ovaj koren ubija kancerogene ćelije, leči depresiju, smanjuje holesterol.

Lista je dugačka, ali je važno spomenuti i druge pogodnosti kao što je njegova sposobnost za lečenje raka kože, Alchajmerove bolesti i drugih stanja kao što su artritis, žgaravica, žutica, dijareja i bol u želucu.

Kurkuma za lečenje depresije

Postoji mnogo načina i lekova koje možete koristiti za lečenje depresije. Tužna stvar o korišćenju bilo koje vrste lekova za depresiju su strašne nuspojave koje dolaze s njihovim korišćenjem, kao što su teško disanje, suicidne misli ili najgora – krvarenje u želucu.

Veliko otkriće je dokazalo da kurkuma može da izleči osobu s teškom depresijom, bez potrebe da se suočava s bilo kakvim nuspojavama. Kurkuma leči depresiju posebnim sastojkom koji se zove kurkumin, a dokazano je da je efikasniji od supstanci u antidepresivima.

Kako napraviti limunadu od kurkume

Postoje različiti načini na koje možete napraviti limunadu od kurkume, a ovo je jedan od najefikasnijih i najjednostavnijih načina.

Recept za 4 osobe:

  • 4 čaše hladne vode

  • 2 kašike sveže rendane ili kurkume u prahu

  • 4 kašike 100% javorovog sirupa, meda ili stevije ako izbegavate šećer

  • 1 limun ili limeta

  • sok od jedne pomorandže (po izboru)

Stavite sve sastojke u posudu, promešajte i poslužite s kriškama limuna.

Dobrobiti kurkume

Sadrži prirodna antiupalna, antioksidansna i antivirusna svojstva.

Jak je podizač imuniteta koji će poboljšati apsorpciju esencijalnih nutrijenata.

Koristi se u mnogim receptima za detoks, jer apsorbuje hranjive materije i smanjuje kalorije.

Može se konzumirati na dnevnoj bazi i ide dobro sa bilo kojom vrstom hrane.

Takođe, dobra strana ovog recepta je činjenica da ne morate da potrošite mnogo novca na lekove, a možete ga pripremiti kod kuće. Sastojke za ovaj savršen napitak možete kupiti bilo gde, ali pazite da ga ne izlažete visokim temperaturama, jer se nivo hranjivih materija može smanjiti ili oslabiti.

ordinacija.tv  Izvor: healthinformative.net

Poslednji tekstovi